ICIDS diye bir şey var çocuklar, buna gitmeniz lazım! 6 – 9 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde yine!

Uluslararası İnteraktif Dijital Anlatı Konferansı olarak çılgınca uzun ismi olan bu güzeller güzeli konferans, bu sefer İstanbul’da. Elini taşın altına koyup bu güzel etkinliği evimizin yanında düzenleyenler Games and Narrative Research Group, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ve Digra Turkish Chapter.

Diyeceksiniz ki “Peki arkadaş övdün uçtun durdun da, nedir bu aysiaydiyes?”

İşin ustalarına sorduk: “ICIDS dijital oyunlar, mobil uygulamalar, interaktif film ve dramalar ile anlatı içerikli dijital enstalasyonları kapsayan dijital interaktif anlatılar alanında hem kuramsal çalışmalara hem de güncel örneklere yer veren dünya çapındaki en önemli uluslararası akademik konferanslardan biridir.” dediler. Yani “Bilimum dijital çerçeve içerisine anlatılan hikayeleri inceliyoruz” diyorlar.  Böyle bir durumda şüpheye düşüp “Aga kendini bir paragrafta anlatan etkinlik, Twitter ve Vine çağında bize ne anlatacak, bi tuhaflık var!” demeyin, akademik insanlar bu insanlar ve bu onların özel bir dili, durumu. Burada balya balya üstüste yığılıp sunulan bilgiyi analiz edip almak bize düşüyor. Bu konuda global ve yerel çalışma yapan pek çok araştırmacı, sektör insanı, tez ve fikir sahibi güzel insan BAU’da olacaklar.

Şimdi, Türk insanı bir etkinlik parasız ise onun kıymetsiz olduğunu düşünür ve katılmaz. O yüzden endişe etmeyin, ICIDS’e katılım sunum yapan akademisyenler için 400€ civarına kadar çıkıyor, biz akademisyen olmayan ziyaretçiler için ise 40-80€.  Çoğu katılımcı da dünyanın her yanından gelen oyun sektörü ve dijital akademi dünyasının insanları. Siz yine bütçelere buradan bakın, akademik personele, güzel öğrencilere uygun durumlar var.

“Türkiye’de oyun sektörü gelişse de yesek”
“Ah ben Türk oyun sektörüne yıllarımı verdim, vah!”
“Aga İstanbul’da ICIDS vardı da biz mi gitmedik?” diyen herkesi bekliyoruz!

 

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.