Ben, J.H. olarak, bu Pazar günü 4 Mayıs onuruna bu yazı dizisini Yigilante’den çalıyorum arkadaş! Biliyorum, artık günlerden resmen 5 Mayıs, farkındayım, ama kitap geceyarısı okunur be dostlar! Sabah çıkarsın, gezersin, piknik yaparsın arkadaşlarınla çay içersin. Pazar sabahın böyle geçer. Asıl akşam eve gelince koltuğuna kıvrılır, kahveni koyar mışıl mışıl okumaya başlarsın kitabını. Eğer bu geceyarısı aynı bu şekilde okunacak bir kitap arıyorsanız, Star Wars’ın şerefine en yakın e-kitap satan mecraya uzanıp, şu aşağıdaki 10 kitabı okuyabilirsiniz.

Çünkü unutmayın, canon Disney’ninse, sayfalar bizimdir! Buyurun efendim!

 

10. Vector Prime

Vector Prime

“New Jedi Order serisi nedir?”, veya “Ne oğlum bu Jacen/Jaina’ya gösterdiğiniz ihtimam?” gibi sorulara sahipseniz, girizgahınızı Vector Prime ile yapabilirsiniz. Fantezi/Bilim-Kurgu edebiyatının gediklisi R.A. Salvatore yazdı. Türkçe’si de var. Kendi payımıza, yer yer eksik buluyoruz ama önemi EU’da çok büyük. İlk kitabına bir göz atın, sarasa dalın NJO’ya!

 

9. Hassas Nokta

Shatterpoint

Mace Windu’ya filmlerde doyamayanları hızlı bir şekilde Hassas Nokta’ya alıyoruz. Bildiğim kadarıyla Windu’nun başrolünde olduğu tek kitap bu; onlarca eser arasında hem de. Bize sorarsanız büyük yazık. Revenge of the Sith’i de romanlaştıran Matthew Stover yazdı. Bunun da Türkçe’si var.

 

8. I, Jedi

I, Jedi

I, Jedi’ın maalesef Türkçe’si yok, fakat yine de okunmayı çok hak ediyor. Birincisi, tüm Star Wars külliyatında birinci kişi perspektifinden yazılmış tek eser olması apayrı bir hava, bir duruş katıyor I, Jedi’a. Bu duruş da boşuna değil. Corran Horn, bu perspektif sayesinde ete kemiğe bürünüyor. X-Wing serisinden evrilme, Michael A. Stackpole’un kaleminden çıkma.

 

7. The Old Republic: Revan

Revan

Drew Karpyshyn’in, Star Wars: The Old Republic’in ön eseri olarak yazdığı roman, eli KotOR’a değmiş tüm genç dimağların kütüphanesinde durması zorunlu bir eser. Çünkü KotOR I ve II’nin hiç sahip olamadıkları o finalleri Karpyshyn romanında sağlıyor. Türkçe’si bildiğim kadarıyla yine yok, fakat İngilizce’si çok kompleks değil. Alınıp okunmalı!

 

6. Kötülük Labirenti

Labyrinth of Evil

J.H. için itiraf vakti: İlk alıp okuduğum Star Wars romanlarından biriydi Kötülük Labirenti. İşin gediklisi James Luceno’nun yazdığı roman, direkt olarak Episode III’ün evvelinde geçmekteydi. Ve resmen filmle el ele gitsin diye yazılmıştı. Episode III’te açıklanmayan Grievous’un geçmişi, Anakin’in yüzündeki yara gibi pek çok detay Kötülük Labirenti’nde anlatılıyordu. Ep. III’ü izleyip, okuyun, kıymetini anlayacaksınız. Türkçe’si de var.

1 2
Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.