Yıllar içerisinde elektronik rock gibi felaket beylik bir janra tanımlamasının pek çok farklı grup ve müzik için yapıldığını duydum. Bana göre, bu tanım yüzde doksan sekiz oranında hatalı. Bir müziğin hem elektronik, hem de rock olması; daha doğrusu bu ikisi birden gibi hissettirmesi çok zor. Ya beat’ler çok ön plana çıkar, ya da gitar melodileri. İkisinin ortasını bulmak, bu çok alakasız iki şeyi bir potada mükemmel birleştirmek zordur genelde.

Fakat dikkat ettiyseniz, yukarıda bir yerde “yüzde doksan sekiz” dedim. Yüz grup için bu tabir kullanıldıysa, ikisi için gerçekten isabetli olduğuna inanıyorum; o yüzden seçtim o kelimeyi. Bunlardan biri Ratatat, ama kendisi bugün konumuz değil; ikincisi ise İngiltere’den çıkıp, FIFA soundtrack’leri üzerinden tüm dünyaya yayılan Kasabian. Yani evet, elektronik rock’a inanmıyorum, ama Kasabian diye bir şey var.

Bu arada FIFA soundtrack’leri dedik, son on sene içerisinde eliniz FIFA’ya değdiyse illa ki Kasabian’ın birkaç şarkısını duymuş olacaksınız. İki kaykay oyunu oynadıysanız da duymanız olası. Yarış oyunlarına da denk gelmiş olabilirsiniz. İngiltere’de maç izlediyseniz, ya da dizilerde gençlik sahnelerine rastladıysanız, veya filmlerdeki zibidilik sahnelerinde müziği dikkatle dinlediyseniz… Kasabian‘ın gitaristi ve beyni Sergio Pizzorno, resmen özene bezene aynı anda milyarlarca şeyin soundtrack’i olabilsin diye yazıyor şarkılarını.

Kasabian öyle albümler arasında janrını skandal oranlarda değiştiren bir grup değil. Biz de beş albümünden üçer şarkısını almak isteyerek çıktık yola. Yalnız, o yol esnasında, West Ryder Pauper Lunatic Asylum‘dan tutup da sadece üç şarkı alırsak, günaha gireceğimizi fark ettik. West Ryder, 2009’un en iyi albümlerinden birisiydi. Belki de en iyisiydi. O yüzden ona bir iltimas geçtik. Özel bir parantez de Velociraptor’daki Acid Turkish Bath‘e açmak istedik, zira o şarkı da bizden tınılarıyla, Kasabian’ın belki de en eşsiz ve en güzel şarkılarından biri.

O hâlde daha uzatmadan, sizi listeyle baş başa bırakalım. Buyurunuz efendim, iyi dinlemeler!

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.