Şimdi. Tehlikeli sularda yüzdüğümüzün farkındayız. Şu listeyle en sevdiğimiz şeylerden ikisini bir araya getiriyoruz. O yüzden, gelebilecek okur tepkilerini düşünerek harıl harıl çalıştık. Didik didik ettik. Çok düşündük. İnanıyoruz ki, liste doğru. İnanıyoruz ki, siz de bize katılacaksınız. Yalnız öncesinde hep geçtiğiniz şu paragrafta, kriterlerimizi bold bir şekilde anlatmakta fayda var. Hazır mısınız? Dikkat, geliyor:

  • Sadece çizgi romandan uyarlanmış süper kahraman oyunlarını listeledik, yani InFamous, Freedom Force, Prototype, City of Heroes, Comic Jumper gibi oyunları başka bir yazıya bıraktık.
  • Her süper kahramana sadece bir oyun hakkı tanıdık, yoksa liste 6 Batman oyunu ve 9 süper kahraman oyunu hâline geliyordu. Tabii ki bir süper kahraman cross-over oyunlarda gözüktüyse ona hık demedik.
  • Oyunlarda tür veya yıl gözetmedik, tek aradığımız şey, çizgi romanlar için yaratılmış bir süper kahraman olarak oynayabilmek, bu süper kahramanın (ya da süper kahraman ekibinin) oyunun başrolünde olmasıydı.

Tamam mıyız? Anlaştık mı? O zaman listeye girişiyoruz. Buyurun efendim, çizgi romandan uyarlanmış en iyi 15 süper kahraman oyunu karşınızda!

 

15. Captain America: Super Soldier

Captain America Super Soldier

Cap’in Sega tarafından çıkartılan oyunu Super Soldier, benzer zamanlarda çıkan Thor: The God of Thunder’a kıyasla gayet iyi bir oyundu. İnanılmaz bir klasikti demiyoruz, fakat Arkham Asylum’un pek çok mekaniğini kendine olumlu bir şekilde yontmuş, ortaya eğlenceli bir oynanış çıkartmıştı. Tabii bu PS3/360 versiyonu. 3DS sürümü bunları mobilde yapabildiği için gönlümüzde biraz daha üst seviyede.

 

14. The Punisher

The Punisher

Çıktığında şiddet oranıyla herkesin diline pelesenk olan The Punisher hiç de fena bir oyun değildi. Özellikle de zamanının şartlarıyla değerlendirdiğimizde, güzel gözüken, ilginç birkaç fikre sahip olan bir oyundu. O işkence mekaniği hâlâ arada aklımıza geliyor. Bugün olsa bugün de o kadar kanlı bir oyun yapabilirler mi acaba?

 

13. X-Men Origins: Wolverine

XMen Origins Wolverine

İşte buyurun, filminden fersah fersah güzel bir oyun. Çok nadirdir, ama böyle karşımıza geldiğinde en çok bu tip oyunları severiz; iyi olmasını hiç kimsenin beklemediği, kötü olsa kimsenin üzülmeyeceği bir oyun olmasına rağmen iyi çıkan oyunlar yani. Punisher’a dedik ama, Wolverine’in de maşallahı vardı. Filmde dökmediği kanı, oyunda döküyordu.

 

12. The Death and Return of Superman

Death and Return of Superman

Söz konusu oyunlar olduğunda Superman’in şansı bir türlü yaver gitmedi. Kendisinin adını taşıyan bir oyun gelmiş geçmiş en kötü oyunlar listesinde başa oynuyorsa zaten bize fazla söz söylemek düşmez. Tüm bunların arasından, basit ama etkili bir beat ’em up olan Death and Return of Superman çok rahat sıyrılıyor. Kafa dağıtmalık, vurmalı dövmeli ilerlemeli oyun işte.

 

11. Scribblenauts Unmasked

Scribblenauts Unmasked

5th Cell’in nevi şahsına münhasır oyunu Scribblenauts bir süredir sıradan bir rotada ilerliyordu, ama Unmasked ile statüko biraz sarsıldı, oyuna yeni bir can geldi. Her ne kadar oyunun genel problemleri baki kalsa da DC’nin geniş arşivini bu şekilde parmaklarımızın ucuna sunmak dahiyane bir fikir. Kimin aklına geldiyse bizden tebrikler!

1 2 3
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.