Çizgi romanların derya dünyasına balıklama atlayıp, size haftalık okuma listeleri çıkartmaya devam ediyoruz. Bu hafta da pek acayip bir liste oluştu elimizde. Dürüst olayım, artık bahar gevşemesi midir, yoksa iki büyük yayıncının dev event’lere hazırlığından kaynaklı mıdır bilmiyorum ama öyle gönül rahatlığıyla önerebileceğim çok fazla iş olmadı. Özellikle bazı sayılar çok ciddi hayal kırıklığı içeriyorlardı ki, bunların başlıcası olarak çok net bir numaraya Convergence #0’ı koymak mümkün.

O yüzden geçmiş listeler kadar kuvvetli olmasa da, hiç de fena olmayan bir liste var elimizde, ve kendileri şu şekildeler. Buyurun!

 

Avengers: Rage of Ultron (Marvel)

Avengers Rage of Ultron

Hollywood jargonunda “mockbuster” diye bir tabir vardır. O sıralarda çıkan ünlü filmlerin (mesela Transformers) başlıklarında ufak değişiklikler yapılır (mesela Transmorphers) ve bunlar filmle aynı zamanda DVD olarak satışa sunulur. Ucuz bütçeli çakma yapımlardır bunlar. Açık konuşayım, Marvel’ın devamlılık dışı OGN’i Rage of Ultron’da da böyle bir şey bulmayı bekliyordum. Karşıma çıkan, yer yer fazlaca ucuz ve göz devirtici olsa da dokunaklı olmayı da başarabilen bir Hank Pym hikayesi oldu. Çok garip bir iş Rage of Ultron bu yüzden. Bir yandan “the best kind of ship is friendship” gibi cümleler de sarf ediliyor, bir yandan da çok oturaklı ve okkalı bir kusurlu insan portresi çiziliyor…

 

Batman / Superman Annual #2 (DC)

Batman Superman

Daha önce Superman’in güçlerini yitirdiği Action Comics sayısını övmüş, bunun ne kadar yerinde ve güzel olduğunu söylemiştik. Aynısını Batman / Superman’in ikinci yıllık sayısında da yaptılar. Ama bu sefer meselenin içerisinde bu konsepti pekiştirecek iki karakter vardı; Batman ve Phantom King. Superman’in güçlerini yitirmiş olması bir yandan biraz daha Batman’leşmesini sağladı, tüm bunların arkasında parmağı olan Phantom King’de olaya çok eşsiz bir sos kattı. Okunmayı kesinlikle hak ediyor.

 

Harley Quinn #16 (DC)

Harley Quinn

Herhalde bu listede en yarım ağızla öveceğim eser bu olacak. Harley Quinn çok uzun zamandır 13 yaşındaki ergen erkek çocuklarının ıslak fantezilerini tatmin ettirecek şekilde yazılıyor. Özellikle 15. sayıda Ivy ile gecelikleri içerisinde yuvarlandıkları sahne her benim diyen yetişkin insanı utandıracak bir kapasiteyedi. Bu sayıda, biraz da olsun Harley Quinn’i enteresan yapan şeylere değinebildiler. Harley’nin kendi ekibini kuruşu, eğitişi, Yiğit Özgür’ün Mülakat karikatüründen alınma sayfalar falan derken bir iki kere sizi gülümsetebilen, eğlenceli ve kafasını suyun üzerinde tutmayı başaran bir sayı çıktı karşımıza.

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

2 Comments

  1. Convergence #0 neydi cidden öyle? Doomsday sonrasında Superman’in kara deliğe girişi ve çıkışı arasında geçen zamanı (zamansızlığı) görmemiz dışında cidden çok boş, anlamsız, hayal kırıklığı yaratan bir sayıydı. Çok daha fazlasını bekleyerek atlamıştım gördüğüm gibi sayıya; cidden hayal kırıklığı oldu.

    Umarım büyük umutlarla beklediğim Convergence tümden bu hayal kırıklığını yaşatmaz bana…

    Ayrıca sanki tüm çizgi romanlar bir çöküşte Star Wars Marvel serileri yayınlanmaya başladığından beri… Biz okurların beklentilerini ve kalite anlayışını mı yükseltti yeni Star Wars çizgi romanları nedir? 🙂 Her hafta Star Wars için gelecek yeni sayıyı beklerken buluyorum kendimi ve ne DC’nin ne de Marvel’ın hiçbir çizgi romanından Star Wars’ı okuduktan sonra zevk alamıyorum. 🙂

  2. Berke Kadam Reply

    Harley Quinn’in neden bu kadar popüler olduğunu merak ediyordum ama okumaya üşeniyordum. Teşekkürler her şey anlaşıldı şimdi 🙂
    Güzel bir Inhumans hikayesi çıkması iyi de adına X-Men’le özdeşleşen Uncanny kelimesini koymasalardı keşke.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.