8-10 Eylül tarihleri arasında Club Quartier, Moda’da İCAF olacak, malumunuz. Biz de orada 8 Eylül Cuma akşamı saat 17:00’de bir söyleşi vermek için bulunuyor olacağız. Biz dediğim; Can Sungur, Ömercan Güldal ve Yiğitcan Erdoğan üçlüsü olarak. Peki koskoca İstanbul Comics & Art Festival’in tek parıltılı alyanslı tarafı biz miyiz? Kati suretle hayır. İCAF’ta gezilecek, görülecek pek çok müthiş atölye var. Biz şöyle saymaya başlayalım.

Bez Çanta Boyama Atölyesi

İCAF

8-9-10 Eylül, saat 10:00-14:00 arası, Edding Stand

Bez çantalar, çevreciliğin bir lüks değil, mecburiyet olduğu şu günlerde hayatımızda daha kritik ve önemli yerler işgal ediyorlar doğal olarak. E yine doğal olarak, insan yanında gezdirdiği şeyi biraz kişiselleştirmek de istiyor. Eğer böyle bir isteğiniz varsa, alın bir yerden ucuza bir bez çanta, şu atölyeye iştirak edin. Ondan sonra Batman logosu mu çizersiniz, Apple logosu mu koyarsınız, size kalmış.

VR Deneyimi

PlayStation VR

8-9-10 Eylül, saat 10:00-20:00 arası, Apollo Stand

İCAF manifestosuna “dijital devrime ara verin” diyor ama, durdurulacak gibi değil. Bundan eminim, çünkü zaten ben yazsam da yazmasam da İCAF’ın festival alanını ziyaret eden herkes VR deneyimine bir kez bakacak. Bakılması da gerekiyor zaten. Aklı başında her bireyin, çok belli ki önümüzdeki 50-100 yıl içerisinde farklı bir dünya deneyimleme yöntemi olarak normalleşecek VR’ı bir tatması lazım. E gelin İCAF’ta tadın!

Rock Painting Atölyesi

İCAF 2

8 Eylül, 15:00-17:00 arası, Edding Stand

Küçükken denize girdikten sonra, ilginç şekillere sahip taşları bulup koleksiyon yapmak gibi bir şeye düştünüz mü hiç? Belki evinizde buna raf ayırmamış, ileri götürüp dioarama falan yaptırtmamışsınızdır kimileri gibi –öhm– ama illa ki gönlünüz gitmiştir hafiten. İşte taş boyama, o gönül gitmesinin üzerine üç kat müstaik daire yapımına eş değer bir aktivite. Bizce kesin gidin.

Hand Lettering Atölyesi

İCAF 3

8-9-10 Eylül, 11:00-14:45 arası, Faber Castell Stand

İngilizce ismiyle “Hand Lettering”, bizim aslında kaligrafi dediğimiz şeye yakın, hatta pek çok sanatçı bu ifade biçimine “faux kaligrafi” de derler. Ancak farklı olduğu noktalar var. Kaligrafinin aksine mürekkep kullanma ve kalemi kaldırmama gibi mecburiyetler yok. Yapılan tek şey, kelimeleri yazmak değil, çizmek esasında. Çok kreatif, çok da keyifli bir alan. E atölyesi de var!

Tekrar hatırlatalım, daha eylemlerimiz bitmedi. Aktiviteleri saymaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Detaylı bilgi için ise, link aha şurada!

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.