Hepimizin çocukken kurduğu hayaller vardır ve öyle ya da böyle, bugün olduğumuz insanlara dönüşmemizi bu hayaller sağladı. Henüz hayatta nasıl bir insan olacağımıza karar vermeden önce karakterlerimize şekil veren bu hayalleri ise çocukluk kahramanlarımıza borçluyuz. Çizgi filmlerden, kitaplardan ya da çizgi romanlardan görüp idollerimize dönüşen bu kahramanlar, ister istemez ahlaki motivasyonlarımızın temellerini oluşturdular. Tabii, biz de onlara bu borçlarımızı ödemek için şarkılar söyledik, resimler çizdik ve hikâyeler anlattık. Bugün de hepimizin adına gerçekleşen bir çocukluk hayalinden bahsedeceğiz: Ertan Ergil’in yazdığı ve Ethem Onur Bilgiç’in çizdiği bir Batman hikâyesi, Batman: Dünya çizgi romanı ile geliyor!

Batman’in hayatımızdaki yerini daha önce hem sitemizde, hem Youtube kanalımızda, Twitch yayınlarımızda, kısacası anlatabileceğimiz her yerden anlattık. Batman’i anlatan sadece bu sitedeki üçüncü nesilken, artık onun Geek dünyası için ne kadar önemli olduğunu anlatmak anlamsız. Zira biz gideceğiz ama Batman kalacak. Hem çizgi romanlarda hem filmlerde hem de oyunlarda, süper kahraman janrasına öncü olan süper kahramanımız, bundan elli yıl sonra da öncü olmaya devam edecek. Hikâyeleri anlatılmaya devam edecek, filmleri çekilecek, oyunları oynanacak, çizgi romanları okunacak. Batman kendi efsanesini devam ettirirken, efsanesine en ufak katkı yapan insanların isimlerini de kendi isminin yanında ölümsüzleştirecek. Bu yüzden Ertan Ergil ve Ethem Onur Bilgiç’i hem tüm varlığımla kıskanıyor hem de çok büyük saygı duyuyorum.

Peki, nedir bu Batman: Dünya ve biz nasıl oldu da masadayız? Bu yıl DC Comics, Batman’in dünyaca ününü göz önüne alarak ona, tüm Dünya’da geçen bir antoloji hikâyesi yazmak istemişler. Bunun için de on dört Dünya ülkesini seçerek, bu ülkelerdeki yazar ve çizerlerle anlaşıp kendi Batman hikâyelerini yazmalarını istemiş ve daha sonra bu on dört öyküyü bir araya getirerek Batman: Dünya çizgi romanını çıkarmışlar. Kuzey Amerika, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Meksika, Brezilya, Çin, Kore ve Japonya’nın içerisinde bulunduğu bu topluluk arasında da Türkiye’yi Ertan Ergil’in hikâyesi ve Ethem Onur Bilgiç’in çizimleri temsil edecek. Ayrıca Batman: Dünya, Ethem Onur Bilgiç’in çizdiği, Türkiye özel kapağıyla satışa sunulacak. Bütün güzel haberlerin bu kadar olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü çizgi roman, Türkiye’de tüm dünya ile aynı anda yani 14 Eylül 2021 tarihinde yayınlanacak. Böylece biz de 18 Eylül’deki Batman Günü’ne çifte bayram yaparak gireceğiz.

Son yıllarda hem Marvel hem de DC gibi çizgi roman sektörünün amiral gemilerinde çizim yapan Yıldıray Çınar’dan sonra, Ertan Ergil ve Ethem Onur Bilgiç’in de tek başına bir marka haline gelen Batman hikâyesine hayat vermeleri beni çok mutlu ediyor. Bizlerle aynı tutkuları ve aynı hayalleri paylaşan insanların, hem kendilerinin hem de bizim çocukluk hayallerimizi gerçekleştirmeleri bana büyük bir ilham veriyor. Buradan tüm Geekyapar ailesi adına hem Ertan Ergil’i hem Ethem Onur Bilgiç’i hem de tüm JBC Yayıncılık’ı bir kez daha tebrik ediyorum ve Türkiye’deki birçok yazar ve çizere ilham kaynağı oldukları için teşekkür ediyorum.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

1 Comment

  1. Ufak bi’ not: Sadece Yıldıray Çınar yok. Mahmud Asrar, Sümeyye Kesgin, Özgür Yıldırım ve şimdi adını hatırlayamadığım bir kaç çizerimiz daha var önemli işlerde çalışan. Hepsine saygıyla

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.