Kafamızı çevirip güzel bir dizi gördüğümüzde etiketinde Netflix yazıyor mu diye bakmak farz oldu şu sıralar. İnternet televizyonu devi, gönlümüzün kırmızı sevgilisi Netflix’in yeni dizilerinden Girlboss da dışarıdan gayet kaymak bir dizi gibi duruyor. Ama içeriden? İlk Bölüm Canavarı yazdı:


İlk Bölüm Canavarı Ozan Cem Yılmaztürk’ün kalemiyle incelemelerine devam ediyor. İlk Bölüm Canavarı, üstümüze yağan yüzlerce dizi arasından hangisi kime gider, değer mi değmez mi, bakmaya varar vermiş bir canavardır. İlk bölüme bakar, azıcık wiki kurcalar, tavsiyelerini verir kaçar! Dizilerle ilgili yorumlar kesinlikle objektif değildir, geek izleyicinin keyfine göre ayarlanmıştır! Bu yazılarda sadece ilk bölüm ile ilgili olmak üzere spoilerlar olabilir.

Özet Geç!

Serseri, pejmürde, nalet, rahatsız edici ve seksi Sophia; düzensiz ve çocuksu hayatını biraz yoluna sokması gerektiğini fark eder. Bunun için de retro kıyafet tutkusunu ticarete çevirmeye karar verir.

Ne Kadar Uzun?

Bölümler ortalama 30 dakika. Netflix dizisi olduğundan 13 bölüm izlenmeyi bekliyor.

Neyi Seven Bunu Da Sever?

Senarist aynı olduğundan Pitch Perfect tadı almak mümkün.

Ne Beklemeyin?

The Devils Wear Prada, Selfie, The Secret Circle…

Biraz Daha Detay ve Yorum?

Girlboss konu itibari ile The Devil Wears Prada sonrası Amerikan filmlerinden, yerli dizilere kadar sıçrayan, tekstil işine giren seksi hatun başını kahpe patronlara ezdirmiyor, virüsünü taşımaya gayet uygun gözüküyor aslında. Ama bilen bilir Netflix dediğimiz oluşum klişe familyasındaki virüslere karşı gayet etkili bir panzehir. İlk bölüme baktığımızda da zaten böyle bir problem yok gibi duruyor.

Girlboss olaya daha gerçekçi bir açıdan ama daha uçarı bir karakterin gözünden bakmış. Sophie, 20 yaşın üstünde ne kadar olunabiliyorsa o kadar çocuksu bir karakter ama çevresi ve başına gelenler her 20 yaş üstü insanda olduğu gibi. İşte ilk bölümde bu kadar çocuksu bir karakterin o kadar olağan bir hayata uyum sağlayamayışının izliyoruz. Sonuçta da Sophie bir orta yol bulup kişisel tutkusu olan retro kıyafetleri bir işe, bir yetişkinlik basamağına çevirmeye karar veriyor.

Bu anlatımı da epey komik şekilde yapıyor. Tonu olarak ara ara olay komedisine kaçsa da genellikle bir durum komedisi Girlboss. Bu demek oluyor ki kalite olarak garanti veremesem de ton olarak HIMYM’ı referans alabilirsiniz. Eğer sezonun genel tarzı Sophie’nin ayakkabı dükkanındaki patronuyla yaptığı muhabbet gibi olacaksa ben bu diziyi izlemeye de, diziye gülmeye de varım. Ama oyuncu seçiminin ve şimdilik tek karaktere yoğunlaşılmasının etkisiyle geri kalan 12 bölümün istenmeyen yollara, Selfie dizisinin at koşturmayı deneyip düştüğü yollara sapmasından da az biraz çekinmedim değil.

Oyuncudan neden kıllandın derseniz, Sophie’yi canlandıran Britt Robertson; sapına kadar fantastik-ergen dizisi The Secret Circle’la adını duyurmuş sonrasında da kariyerine çoğunlukla romantik-komedi filmlerinde yan rol kulvarında devam etmiş bir oyuncu. İlk ciddi işi olan Tomorrowland’de de filmle beraber batmış bir arkadaşımız ne yazık ki. Bunlara Girlboss’un ilk bölümünde Robertson’da oyunculuk nezdinde bir ilerle olduğunu görmek mümkün. Bu dizi performansının nirvanası olmasa da değerli bir basamağı olacaktır.

Dizide tanıdık simalar olarak Breaking Bad’den Hank olarak tanıdığımız Dean Norris’e ve Community’den ise Dean olarak tanıdığımız Jim Rash’e rastlıyoruz. İkisini de dizide 4-5 kez daha göreceğimize eminim ama öyle ana karakterler arasına girmeyeceklerdir.

Devamı Nasıl Olur?

Sezon boyu Sophie’nin romantik ve sosyal hayatından etkilenerek büyüyen enteresan ticaret girişimini izleyeceğimiz kesin. Dizinin; aman en önemli kıyafete kahve döktüm napıcam, kaslı çocuk beni komik çocuğu öperken gördü ne diycem gibi bayatlıklara başvurmamasını umuyorum ve neyse ki böle bir şey de ön görmüyorum. Ekseriyetle diyalog komedisi izleriz.

Ve Sonuç! İzler Miyim?

Girlboss da o yemek sırasında izlenecek diziler arasında kendine yer bulabilir ama bir Netflix dizisi olduğundan sıkıcı veya halsiz bir pazar günü de acımasızca bitirilebilir. Benim de planım ikincisi yönünde. Boş bir pazar günü bulduğum ilk gün:

 

Bazı Diğer “İlk Bölüm Canavarı” Yazıları İçin:

Powerless- Nasıl Dizi?
Casual – Nasıl Dizi?
Atlanta – Nasıl Dizi?

Author

İlk Bölüm Canavarı, üstümüze yağan yüzlerce dizi arasından hangisi kime gider, değer mi değmez mi, bakmaya varar vermiş bir canavardır. İlk bölüme bakar, azıcık wiki kurcalar, tavsiyelerini verir kaçar! Dizilerle ilgili yorumlar kesinlikle objektif değildir, geek izleyicinin keyfine göre ayarlanmıştır! Bu yazılarda sadece ilk bölüm ile ilgili olmak üzere spoilerlar olabilir.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.