Harita çıkartmak enteresan bir iş. Kendinizi bir derste ya da epey sıkıcı bir toplantı esnasında bir deftere hulyalı hulyalı hayali haritalar çiziktirirken buldunuz mu bilmiyorum, ama bazı insanların bu konudan aldığı kuvvetli bir keyif var. Bazı insanlar bu keyfi haritanın altını belirli konseptlerle doldurarak daha da kuvvetlendiriyorlar. Bazı insanlar da bunu yaparken bir yandan da amme hizmeti olmasını arzuluyorlar. David Honnorat da bunlardan biri.

Honnorat 1800 mutlaka izlenmesi gereken filmi almış, her birini belirli kategorilere ayırmış. Bu filmleri kategorileriyle olan ilişkilerine göre bir yerleşim düzenine dağıtmış. Başka kategorilerdeki filmlerle olan bağlantılarına göre bazı filmler kavşaklara dağılmış, ehemmiyetleri uyarınca da bağlantılı ana yollara dağılmışlar. Sonrasında da aşağı yukarı aynı kültürel / türsel alanı işgal eden filmlerin olduğu bölgelere şirinşap isimler vermiş Honnorat. Ortaya da şöyle bir harita çıkmış. Büyüterek bakmanızı tavsiye ederiz.

jmqqav1dmuuz

Honnorat’ın film diyarında çok müthiş coğrafi yöreler var. Örneğin sol tarafta Belgesel Adası var. Ondan Doğu’ya geçince Gerçeklik Boğazı‘nı aşıyor ve merkezindeki Schindler‘s List ile sizi karşılayan Dünya Savaşı Parkı ile rastlaşıyorsunuz. Biraz güneyde Savaş Ovaları, ondan da ilerleyince. Gerçek Hikaye Tepeleri ve Kostüm Korusu var. Bu noktada biraz Batı’ya seyahat ederseniz Spor Kıyısı‘nı ziyaret edip Any Given Sunday‘den bir gemiye binebilir, Ergen Adaları‘na uğrayabilirsiniz. Oradan Yaş Alma Yarımadası‘na uğrarsanız, mutlaka en uçtaki Harry Potter şehirlerine bir bakın. Bu mevsimde güzel oluyorlar.

Fantastik Bahçeler ile Drama Bölgesi arasında duran Tolkien Yuvası ayrı, en büyük şehirleri Spider-Man 2, The Dark Knight ve Batman Returns olan Süper Vadi ayrı, Alien‘ın tek başına bir adada ikamet ettiği Korku Gölleri ayrı müthiş. Benim şahsi favorim ise Türkçe’ye isabetli bir biçimde çeviremeyeceğim Mindfuck Forest oldu. Yani… Beyin **cıklaması Ormanı mı desek? Bilemedim. Haritaya demek üzere ise birkaç övgü kelimem var, paylaşıyorum: Müthiş, harika, inanılmaz, bravo! Sizin var mı ekleyeceğiniz?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.