Yeni yıla girerken yapılacak en güzel aktivitelerden biri şüphesiz ki geçtiğimiz yıla bakıp, nelerle vakit geçirmişiz diye şöyle bir hafızamızı tazelemektir. Öyle ya; bazı şeyleri çok net hatırlarız, bazılarını çoktan unutmuşuzdur. Arada gözden kaçanlar olur, bu etkinlik sayesinde onların farkına varırız filan. Yani koca bir yılı son bir tekrarın ardından güzelce yad ederiz.

Geçmişi yad etme işini yıllardır yapan ve bunda oldukça iyi olan Sleepy Skunk adlı YouTube kanalının yayınladığı 2021 Movie Trailer Mashup videosu sayesinde bugün biz de 2021 yılına bir bakış atacağız. Tam on yıldır bu tarz videolar yapan Sleepy Skunk’ın videosunu izlerken sinemayı ne kadar sevdiğimi bir kez daha hatırladım. O kadar farklı film var ki, hepsinin bir şemsiye altında bir araya gelmesi ve herkesin kendine göre bir şeyler bulabilmesi gerçekten harika!

Bu yılın en popülerler işleri yine Marvel yapımları oldu. Gişe anlamında resmen seneyi sırtlandılar. Bir başka bolluktaki tür de havalı bir karakterin, kendisinden kat kat fazla olan düşmanları güzel koreografilerle öldürdüğünü izlediğimiz John Wick klonlarıydı. Animasyonlar açısından hiç fena yorumlar almayan işler vardı. Ayrıca bu sene Daniel Craig James Bond’unu da sinemada son izleyişimiz oldu, onu unutmayalım. Oscar yarışında adından bahsettirmesini beklediğimiz Power of the Dog, Licorice Pizza, Dune gibi filmler izledik. A Quiet Place Part II ve Last Night in Soho’nun adını yeteri kadar duymadık ki bu beni çok üzüyor, gidin izleyin ikisini de. Matrix yıllar sonra geri döndü ama dönmese de olurdu gibi.

Yani bütün olumsuz koşullara rağmen geçen seneye oranla sinemada daha fazla film izleyebildiğimiz ve streaming platformlarının da tam gaz içerik yağdırdığı bir sene oldu. 2022 ise görünüşe göre daha da dolu dolu olacak, tabii Omicron bey bize izin verirse. Neleri bekliyoruz yakında sizlerle de paylaşırız zaten. Siz o sırada bu mashup’ı izleyip eksiklerinizi aradan çıkartın. Ben öyle yapmayı planlıyorum.

Gitmeden önce size utanarak söylüyorum ki bu videodaki yüz küsür filmden yirmi tanesini bile izlememişim ben! Kendime inanamıyorum. İşi gücü bırakıp günde üç film falan izlemem lazım yetişebilmek için. Yeni yılda ki hedeflerimden biri de Sleepy Skunk‘ın 2022 yılının özetini çıkardığı videoda bulunan filmlerin en az yarısını izlemiş olmak olsun bari.

Geçtiğimiz yılda sizin favorileriniz nelerdi? Hangi yapımlar hayal kırıklığına uğrattı? Neler sürpriz oldu size? Oscar yarışında hangi filmleri ve hangi oyuncuları şanslı görüyorsunuz? Siz mashuptaki filmlerden kaçını izlediniz? Yanıtlarınızı, hazırladığınız bir fragman ile bize gösterin.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.