Hiç lafı dolandırmaya gerek yok: Avengers: Infinity War‘ın sadece bir adet post-credits sahnesi var ve o da en en sonda. Bazı post-credits sahneleri ciklet gibidir, lazım değildir ama yine de tüketmesi keyifli olur. Bazıları filmin finalinin uzantısı gibidir. Bazıları da sonraki filmler için büyük ipuçları taşır. Infinity War’ın tek post-credits sahnesi kesinlikle üçüncü kategoriye giriyor. Bu yüzden de SPOILER hırkalarınızı giyin. Ne olup bittiğini anlatacağız.

avengers-infinity-war-et00073462-02-04-2018-09-21-43

Malumunuz, filmin sonunda olmaz denilen oluyor. Thanos parmaklarını şıklatıyor ve Marvel evreninin yarısını yok ediyor. Spider-Man, Doctor Strange, Black Panther gibi demirbaşlar gözümüzün önünde tuzla buz oluyorlar. Bunların üstüne filmde çok konuşulmuyor, tepki de verilmiyor; çünkü ne vereceksin gözünün önünde evrenin yarısı uçmuşsa? Yenilmezler şaşkınlık içerisinde çökerken, seyirci olarak sen de çöküyorsun. Kast tüm isimleriyle akıyor. Ekran kararıyor. Bir arabanın içerisindeyiz. İki ses var arabada. İki tanıdık ses.

Biri Maria Hill. Ötekisi Nick Fury. Üzerinden bir asır geçmiş gibi gözüken Age of Ultron‘dan beri MCU ekranlarında görmediğimiz bu iki karakter bir anda önlerine kıran bir araba görüyorlar. Gidip bakıyorlar ki, arabanın içinde kimse yok. Fury sağ kolu Hill’in de toza dönüştüğünü gördükten sonra cebinden bir çağrı cihazı çıkartıyor. Kendisi mesajı ancak yollayabiliyor, ardından muhteşem bir Samuel L. Jackson anıyla “motherf…” diyerek o da hiçliğe uçuyor. Çağrı cihazı yere düşüyor. Ekranda son mesajın yollandığı yazıyor. Ortaya şu logo çıkıyor.

Captain Marvel logo

Bu logo Captain Marvel‘ın 2012 yılında yaşadığı büyük değişim esnasında karaktere verilen yeni, modern logo. O tarihlerde Marvel çizgi romanlarında olağan bir devir teslim yaşanmış ve Captain Marvel titri, ana karakterden yardımcısına geçmişti. Ana karakter Mar-Vell, yardımcı ise Carol Danvers‘tı elbette. Peki bu niye önemli? Çünkü Nick Fury’nin (ve hatta Coulson’ın!) Captain Marvel filminde rol alacağını biliyoruz. Üstüne üstlük filmin 90’larda geçeceğini de biliyoruz. Bu mühim bir detay, zira Fury’nin kullandığı çağrı cihazının da makbul olduğu son dönemler onlardı.

Unutmayın, Captain Marvel filmi Mart ’19‘da, Avengers 4‘ten tam iki ay önce çıkacak. Brie Larson’ın Avengers Infinity War ile Avengers 4’ün ortak setinde bulunduğunu biliyoruz. Bu kafalarda bir rota çıkmasına sebep oluyor. Fury ve Danvers’ın geçmiş hikayeleri Captain Marvel filminde anlatılacak. Bu zaten eyvallah. Ancak cevaplanması gereken iki soru kalacak: Danvers 90’lardan bugüne kadar neredeydi, Fury madem onu çağırabiliyorsa daha önceden niye türlü badirelerde bu yola başvurmadı? Bu soruların da cevabı için de teori makinesine basıyoruz: Çünkü Danvers uzayda S.W.O.R.D.‘u idame ettiriyor. 

Bu teori için deliller şunlar:

  1. Marvel Cinematic Universe’in bir sonraki fazda daha kozmik olacağını zaten uzun süredir biliyoruz.
  2. Danvers çizgi romanlarda daha çok kozmik evrenle anılan bir karakter.
  3. Danvers çizgi romanlarda defalarca Avengers’ın uzaydaki temsilcisi olarak görev yaptı.
  4. Esasında “SHIELD’ın uzayda olanı” olarak izah edebileceğimiz SWORD’un yönetimi için eski asker, yeni süper kahraman Danvers’dan daha iyi kim olabilir?

Bütün bunlar yanlış çıkabilir. Gerçekten epey uzak da olabiliriz. Gelin görün ki ortada değişmeyen bir gerçek var: Captain Marvel bangır bangır geliyor. Heyecanlı mısınız?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.