Bu haber, birebir yukarıda gördüğünüz başlıkla bizim mail kutumuza bir basın bülteni olarak düştü. Durum, bize iletildiği kadarıyla, şu şekilde vuku bulmuş:

Ülkemizde 8 Eylül’de vizyona girecek EMOJİ FİLMİ’nin ilk fragmanı 70. Cannes Film Festivali’nin açılışında, filmin orijinal versiyonunda baş karakter Gene’i seslendiren T.J. Miller’ın katılımıyla yayınlandı.”

Şimdi, size müthiş bir Hollywood sektör çakallığı anlatacağım, toplanın. Bu gördüğünüz olay sizde otomatikman Cannes Film Festivali’ne dair önlenemez bir soğumaya sebep olabilir. Lanet olsun Cannes’ına da filmine de deyip, bundan sonra itlik ve serseriliğe kendinizi vermek isteyebilirsiniz. Bunların hepsi olağan tepkiler. Önce fragmanı izleyin, sonra izah edelim.

Şimdi gördüğünüz gibi fragmanın özel hiçbir tarafı yok. Dümdüz fragman. Geçen seneki Angry Birds Movie ile harfiyen aynı konu. Happy Feet’in mükemmelleştirdiği “Normal olmadığı için dışlanan ana karakter, kendisini olduğu gibi sevmeyi öğrenir” mevzusunun geri dönüşüme uğratılmış versiyonu. Animasyon kalitesidir falan zaten belirli standartların yakalandığı şeyler artık. Oyuncular tatlış, Emojilerle ilgili film geliyor olması çok absürt. Peki Cannes‘da ne işi var bu fragmanın?

Şöyle, bir işi yok aslında. Bu film herhangi bir biçimde Cannes Film Festivali ile bir bağlantı taşımıyor. Olan biten sadece filmin dağıtımcısı Sony’nin, Cannes’dan bir gün önceye bir lansman koymasından ibaret. T.J. Miller için Cannes şehrinde bir otel tutmuşlar. Miller da fragmanı tanıtmış. E hâliyle dünyanın binbir türlü sinema basını orada olduğu ve o dakika hiçbirinin daha iyi bir işi olmadığı için, aniden ilgi alaka oluşmuş fragmana.

Bu Sony’nin bunu ilk yapışı değil. Geçen sene aynısını Angry Birds için de yapmışlardı. Bu çok okey, hatta epey de eğlenceli bir taktik. Ama tabii basın bültenlerinde “Cannes’da yayınlandı” diye geçince, bir çıt karanlık tarafa geçeyazmış oluyorsunuz, orası da ayrı. Her halükarda, fragmanın çapı çeperi bu kadar. Filmin de fragmanı Cannes festivalinden bir gece önce yayınlamaktan daha iyi bir şakası olmayacağı belli. İsteyen varsa, Türkçe dublajı da şu şekilde. Sizin hisler neler?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.