2017 Oscar’larını kazananlar belli oldu! Biz de burada, burada ve şu aşağıda gördüğünüz listede kazananları listeledik. Teknik dallarda, olaylar şöyle cereyan etti. Buyurun!

En İyi Makyaj & Saç kategorisi sağ olsun, yerden yere vurulmasına rağmen Suicide Squad teknik olarak “Oscar’lı Film” kategorisine girmeyi başardı. Tabi bir yandan da şaşırtıcı değil. Joker’in olduğu film neticesinde.

En İyi Kostüm kategorisinde yine her zamanki gibi dönem filmleri ön plana çıkıyordu kağıt üzerinde. Zaten bu kategoride ya fantastik filmler, ya da dönem filmleri daha ziyade ileride dururlar. E fantastik bir dönem filmi olarak Fantastic Beasts‘in bu ödülü alması o hâlde, şaşırtıcı değil.

ezra-miller-in-fantastic-beasts-and-where-to-find-them

En İyi Ses Miksaj & Ses Kurgu kategorileri kafamda sonsuza dek birbirine girmiş iki kategori olarak kalacaklar; Academy de bunun farkında olduğu için zaten uzun yıllardır ikisini aynı anda sunuyor. İşin kurgu kısmını Arrival aldı. Miksaj tarafındaki ödül de Hacksaw Ridge‘e gitti. Bu ikisi de şaşırtıcı şeyler değil. Bilim kurgu ve savaş filmleri bu kategorilerin demirbaşlarıdır.

En İyi Sanat Yönetimi dalı genelde büyük ödülün ilk ipuçlarından biri olur, o yüzden de merakla beklenir; yayına da stratejik biçimde yerleştirilmiştir. Ödülü La La Land aldı, ama kabul konuşması o kadar bayıktı ki, gerçekten bir ödül mü alındı yoksa kazanan sinemacıya yarın arkadaşının evini taşıması gerektiği mi söylendi belli değil.

En İyi Görsel Efekt kategorisi yine blockbuster filmlere bir zeytin dalı mahiyetindeydi. Kazanan Jungle Book oldu. Böylece Favreau’nun filminin sene boyunca pişirdiği büyük pastanın çileği de tamamlandı.

En İyi Kurgu ödülü verildi hemen ardından. Ödülü vermek için Michael J Fox’u bir DeLorean’ın içinden çıkartmaları havalı hareketti. Ödülün kendisi Hacksaw Ridge‘a gitti ama, Michael J. Fox – Seth Rogen ikilisi altında gömüldü biraz.

hacksaw-ridge

En İyi Görüntü Yönetmeni epey başabaş bir yarıştı son dakikaya kadar. Diğer filmler de epey iyiydi, ama Linus Sandgren’in büyüleyici ve nefes kesici La La Land‘i alınca kimse şaşırmadı. Işığıyla rengiyle; açısıyla hareketiyle Sandgren olmasa, Chazelle’in altın çağ pırıltılı vizyonu gerçeğe dönüşemezdi.

En İyi Özgün Müzik ve En İyi Özgün Şarkı kategorileri genelde “teknik” olarak aldandırılan kategoriler arasında değiller; ama biz onları burada toplamak istedik. İki kategoride de gecenin favorisi elbette Damien Chazelle’in nevi şahsına münhasır müzikaliydi. Justin Hurwitzgecede La La Land‘in dördüncü, kendisinin ikinci Oscar’ını kazandı. Bize de sağ olsun bir futbol tabirini Oscar yazısına yedirme fırsatı verdi. Sağ olsun, var olsun!

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.