Süper kahraman filmlerinin önlenemez yükselişinin tarihini konuşurken genelde bahsettiğimiz bazı kilometre taşları var elbette. 1978 tarihli Superman bunlardan biri. İlk defa o filmde süper kahramanların gişe gücü görülmüştü. Sonra o seri, 1987 tarihli Superman IV: The Quest for Peace ile birlikte tekrar kendi janrının mezarına dönüşmüştü. Aynı şey 1989 tarihli Batman ve onun dördüncü filmi Batman & Robin için de geçerliydi. Genel olarak 1997 tarihli bu rezaletten sonra, süper kahraman filmlerinin kabuklarına çekildikleri söylenir, o stigmayı kırma onuru da yüksek oranda 2000 senesinin X-Men filmine atfedilir. Ama bu konuşmada ıskalanan bir eser vardır: 1998 tarihli Blade.

blade-ii

Blade’in tarihi önemi, Marvel’ın beyaz perdede tutan ilk işi olmasından da öte elbette. Stephen Norrington’ın çektiği film, Marvel’ın 1996’da iflas açıklamasından sonra çıkmış, ve onların karakterlerine yönelik ciddi bir ilgi yaratmıştı ki; bu da X-Men, Fantastic Four, Ghost Rider ve Spider-Man gibi karakterlerin hunharca lisanslanmasına sebep oldu; bu lisanslar ortaya gişe canavarları yarattılar, yeni bir akım başladı ve Marvel bu rüzgarın karşısında “E biz kendimiz de yapsak ya?” diyerek durdu, kendi şirketini kurdu. Gerisi de mazi zaten bildiğiniz gibi.

O yüzden Blade’in tarihi önemi yüksek, ama yine de bu önem benim habere bakıp “eah?” dememi engellemiyor. Filmin başrolü Wesley Snipes, Deadline’a verdiği bir röportajda, geçtiğimiz günlerde gidip Marvel ile görüştüğünü söyledi. Kendi beyanına göre, Marvel ile olan toplantısının bir bölümünde Snipes’ın Blade olarak MCU’ya gelme ihtimali konuşulmuş. Snipes: “Ailenin tekrar bir parçası olmak güzel olurdu. Ama Blade 4 ya da başka bir şey yapmazsak, Marvel ile yine bir şeyler yapacağız” diye de eklemiş.

blade

Hmm… Bakın, şöyle diyeyim. Blade filmi kendini çok ciddiye almamasından mütevellit eğlenceli olan, çerezlik bir işti. Zamanında kıymeti vardı, eğlendik ve bitince rafa kaldırdık. Artık süper kahraman filmleri o zamanki mantıkla üretilmiyor, üretilenleri de tutunamıyor ki, zaten bunu Blade’in devam filmleri de gösterdi. Karakteri bir şekilde MCU’ya dahil etmekte bir problem yok; ama bunu direkt olarak Wesley Snipes ile yapmak, bana o yüzden çok saçma geliyor. Üstüne üstlük bunun içinde bir de Snipes’ın çok yetenekli bir aktör olmadığı gerçeği de var. Onu da Blade sonrası kariyerinde bolca gördük. O yüzden, ben müsaadenizle bu karara “Yapma be Marvel!” diyorum. Siz?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.