Şahsım adına uzun yıllardır böyle olduğu için garipsemesem de artık ülke olarak, özellikle son yıllarda çıkan teknolojik aletlere uzaktan bakar duruma düştük. Tanıtıldığında yurt dışındaki insanların delirdiği, çıktığı ilk gün aldığı birçok cihazı biz ne yazık ki çok uzun bir süre sonra alabiliyoruz hatta alamıyoruz. Bu yüzden artık böyle haberlere karşı bir bağışıklık kazandık sanırım. Fakat yine de içimizdeki teknoloji geekini canlı tutmak için karşınızda bulunuyor ve sizlere son çıkan oyun konsolumuz Steam Deck’i tanıtıyorum.

El konsolları şimdilerde Nintendo Switch ile piyasayı kasıp kavuran Nintendo sayesinde ünlü oldu desek yalan söylemiş olmayız sanırım. Daha sonra Playstation, Playstation Portable ile nispeten başarılı sayılabilecek bir girişimden sonra PS Vita’yı çıkardı ve insanların el konsollarına olan bakış açısını değiştirdi. Kötü anlamda tabii ki… Fakat Nintendo başladığı işi bitirmeye kararlı bir şekilde Switch’i piyasaya sürdü ve bir anda tıpkı eski günlerde olduğu gibi bir Nintendo konsolu, en çok satan oyun konsolu haline geldi. Bu da diğer tüm firmaların, el konsollarını yeniden düşünmelerine sebep oldu. İşte Steam’in sürpriz bir şekilde ortaya çıkardığı Steam Deck de Switch’in açtığı yoldan gitmek isteyen bir el konsolu.

Aslına bakarsanız Steam Deck’e el konsolu dememiz biraz yanlış olur. Kendisi bir konsoldan daha çok bir el bilgisayarı gibi. İşletim sistemi olarak SteamOS’u kullanacak konsolun temeldeki amacı, Steam kütüphanenizdeki tüm oyunlara her yerden ulaşıp gönlünüzce oyun oynamanızı sağlamak. Bu da Switch gibi, konsola özel oyun beklemeyeceksiniz demek oluyor. İster indie ister Triple-A olsun, Steam’e bir oyun çıktığı anda Steam Deck’ten oynayabileceksiniz. Bu da otomatik olarak Steam Deck’i, şu an dünyadaki en büyük oyun kütüphanesine sahip oyun konsolu yapıyor.

Peki, 7 inçlik ekranında 1280×800 çözünürlükte, 60 FPS olarak oyunlarınızı oynayabileceğiniz Steam Deck’in parası ne kadar? Öyle ya, bizim için en önemlisi bu. Buraya kadar ağzınızı sulandırdıysam tam olarak şu an özür diliyorum zira sevgili Steam Deck’imizin en düşük versiyonu olan 64 GB’lık hali tamı tamına 399 Dolar… Artık varın siz kur farkını hesaplayın, vergileri koyun, sonra verginin vergisini koyun ve ülkemize –gelirse, fiyatını düşünün. Biz böyle şeyleri düşünmeyi bıraktık.

Fiyatı bir yana siz nasıl buldunuz sevgili geekler Steam Deck’i? Sizce alınır mı? Yoksa siz de bizim gibi ekrana, ekmek bananlardan mı olacaksınız?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.