Temmuz ayında CD Project Red ve Netflix iş birliğinde yapılan WitcherCon‘dan sonra geçtiğimiz gün, bu sefer Netflix bünyesinde düzenlenen çevrimiçi fan etkinliği TUDUM sayesinde The Witcher dizisinin ikinci sezonu hakkında bilmediğimiz neredeyse hiçbir şey kalmadı. Birinci sezonun aksine Netflix tarafı ikinci sezonda her şeyi ama her şeyi paylaşmaya yeminli gibi, iki ayda bir diziden haber getiriyor bizlere.

Bu sefer Witcher cephesinden gelen haberler arasında sadece ikinci sezon yok, karakterlerden görseller ve ilk bölümden bir teaser‘ın yanında, Netflix’in Witcher ile alakalı yapmak istediği ne varsa hepsinden de ufak ufak bir şeyler söylediler. Neticesinde ise elimizde yüklü bir liste kaldı, ben de hepsini bir yazıda vermek istedim.

Genel Tanıtım ve Yayın Tarihi

İkinci sezona dair en kapsamlı gelişmeden başlayalım. 17 Aralık‘ta seyirciyle buluşacak olan ikinci sezondan genel bir tanıtım filmi yayınlandı. Vesemir gibi ilk defa karşılaşacağımız karakterlere bir bakış atmanın yanında, birinci sezonda karakterlerin başlarından geçenleri ve diziyi de özetleyen bir tanıtım filmi bu. Eklenen birkaç diyalog dışında çoğu sahneyi daha önceden izlediğimiz için, bu genel tanıtım benim çok ilgimi çekmedi. İlk sezonu izlemeyenler yahut hatırlamayanlar için iyi olabilir, bilmiyorum.

Ciri’nin canavarlar ve insanlarla ilgili diyaloğu, serinin temasını anlatır nitelikte bu sebeple yine tüm ilgimi zümrüt gözlü prensese vermek istiyor ve böylelikle de kendisine olan sevgimi bir kez daha dile getirme fırsatını en baştan kaçırmıyorum. Yennefer ve Fringilla‘nın elflerce kaçırılma sahneleri ile Tissaia de Vries‘in Cahir ile aynı sahnede yer alması gibi sebeplerle ikinci sezonun romanların kurgusundan bayağı bir sapmış olduğunu söyleyebiliriz. Salt ikinci sezona dair daha önceden yayınlanmış olan fragman ve ayrıntılı bir incelemesini şurada bulabilirsiniz, merak gidermek açısından daha faydalı olacaktır.

İkinci Sezon Birinci Bölüm: Grain of Truth

The Witcher’ın ikinci sezonundaki sekiz bölümden yedi tanesinin ismi daha önce açıklanmıştı, TUDUM kapsamında ise bu sefer ilk bölümden bir teaser gösterdiler bizlere. Grain of Truth ismini taşıyan bu bölüm, ilk Witcher kitabı olan The Last Wish‘in üçüncü hikâyesini anlatacak ancak yine daha önceden bildiğimiz bir değişiklikle yapacak bunu: Özgün hikâyede Geralt’ın yanında olmayan Ciri, bölümde yer alıyor. Teaser’da bölümde yaşanacak olan Bruxa mücadelesine dair birkaç sahne görüyoruz ama Bruxa’nın kendisini ise diziye saklamak istemişler sanırım, sürprizi kaçırmamak için haklı bulurum.

Grain of Truth isimli ilk bölümden sunulan tek şey bu teaser değildi. Kristofer Hivju‘nun canlandırdığı Nivellen karakterine yakından baktığımız ve Geralt ile sohbetlerine şahit olduğumuz bir sneak-peak de yayınladılar, şöyle aşağıya koyuyorum. Ancak keşke Bruxa’da gittikleri yolu burada da korusalardı ve Nivellen’i de bu kadar çok göstermeselerdi.

Ciri’nin hikâyeye dâhil olması, bir Güzel ile Çirkin yorumu olan A Grain of Truth‘u nasıl değiştirecek bilmiyorum, belki yukarıda gördüğümüz kadarıyla Ciri hakkında birkaç konuşma eklemekle kalırlar fakat ikinci bölümde Kaer Morhen’e gitmeden önce Ciri ve Geralt’ın arasındaki ilişkiyi görebileceğim için memnunum. Öte yandan A Grain of Truth, kendi başına düşünülmesi gereken bir hikâye anlatıyordu ve odağın kayması beni üzer. Siz ne dersiniz?

Vesemir

Kim Bodnia‘nın Vesemir’ini ikinci sezondan önce detaylıca inceleme fırsatı bulduk. Bodnia’ya uygun gördükleri Hulk Hogan bıyığı ve elindeki madalyonu tutuşunun da bize tespihi hatırlatıyor olması gibi sebeplerle ‘esnaf amca‘ tepkilerini yerinde ve komik buluyorum. Muhtemelen bu sefer hareketli bir çizim değil de gerçek insan saçı söz konusu olduğu için bolca jöleyle geriye tutturulan saçları ve çok yakın bir zamanda Nightmare of the Wolf animesinde karakterinin gençliğini görmüş olmamız da kendisine pek yardımcı olmuyor. Olsun. Bence oyundaki modelinden çok da farklı görünmüyor ve dizinin pek çok unsuruyla ilgili asıl problemin de genel olarak bu durum olduğunu düşünüyorum.

Vesemir’in boynundaki Witcher madalyonu, Geralt’ta gördüğümüzden farklı bir tasarıma sahip. Dizide Witcherlar için aynı okulda dahi olsalar farklı tarzda madalyonlar hazırlandığını zaten biliyorduk. Kendi adıma Vesemir’in madalyonunun tasarımını ilk sezonda gördüğümüz Kurt Okulu madalyonundan daha çok sevdim. Tabii bu biraz daha süs eşyası gibi duruyor, azıcık daha küçük yapsalar daha iyi olurdu sanki, orası ayrı.

The Witcher: Blood Origin

İlk Witcher’ın yaratılışını anlacak olan Blood Origin isimli bir spin-off‘un yolda olduğunu biliyor ve zaman zaman diziden haber alıyorduk. TUDUM kapsamında, başrollerinde Sophia Brown, Laurence O’Fuarain ve Michelle Yeoh‘un yer alacağı Blood Origin için, dizinin başyazarı Declan de Barra‘nın şakalı yorumlarının eşlik ettiği görüntülerle sete ve oyunculara da şöyle bir göz atma imkânımız oldu.

Blood Origin dizisinde Kıta’nın, Kürelerin Birleşmesi yaşanmadan önceki zamanlarına gideceğimizi dolayısıyla canavarlar ve büyünün de yerleşmediği bir çağ ile tanışacağımızı biliyoruz. Elfleri de daha çok göreceğiz elbette. Hem hikâyelerden hem de romanlardan yüzlerce yıl önceki bir zamandan bahsediyoruz ve elimizde bu çağla ilgili saydıklarımdan fazla bilgi bulunmuyor. Bir noktada malum olay gerçekleşecek ve ilk witcher yaratılacak; bizler de adım adım Ot Sınavı’nı, büyünün ve mutasyonun gelişimini göreceğiz. Yani, en azından öyle umuyorum.

Bununla birlikte her ne kadar sevimli ve esprili bir dille konuşsa da Declan de Barra’nın önceki işlerinin The Originals ve Iron Fist olduğunu da belirtmek isterim. Ben olsam ümidimi yüksek tutmaz ve ortalama bir genç-yetişkin işi çıkarsa şükrederdim. Blood Origin ve anlatacaklarıyla ilgili daha fazlasını merak edenleriniz varsa şu yazımıza yönlendirebilirim. Bakalım, bizi şaşırtacaklar mı?

Yeni Bir Anime

Ağustos ayının sonunda yayınlanan The Witcher: Nightmare of the Wolf animesinin yakaladığı popülerliğin ardından, yine Netflix bünyesinde bir başka Witcher animesinin hazırlığının yapıldığı açıklandı. Bu sefer konu ne olacak, yeni bir karakter mi anlatacaklar yoksa daha yüksek ihtimalle Vesemir’in maceralarından devam mı edeceğiz, henüz bilmiyoruz. Açıklandıkça paylaşacağızdır.

Nightmare of the Wolf, Witcher evreninin nasıl bir yer olduğunu, hikâyesini izlediğimiz karakterlerin temelini nereden aldığını ve bu dünyanın, bizim ilerleyen zamanlarda göreceğimiz şekline nasıl geleceğini anlatmak konusunda, The Witcher dizisinden daha başarılıydı. Nitekim şuradan spoilersız olarak okuyabileceğiniz Nightmare of the Wolf incelemesinde de burada bırakmayıp birkaç tane daha Witcher filmi yapacaklarını ve akıl edip de live-action diziden önce bu animeleri çekselerdi, hepimiz için daha iyi olabileceğini söylemiştim.

TUDUM’un Witcher kısmından bana kalan en iyi gelişme bu oldu.

Aile İşi Witcher

Witcher evreninde geçen ancak çocuklara yönelik planlanan yeni bir dizi geliyormuş. Henüz sadece bu kadarını biliyoruz. Hâliyle Netflix’in yaş sınırına takılan izleyicileri de çekip, Witcher ineğini sağmak amacıyla böyle bir projeye giriştiğinden başka bir yorum yapamayız sanırım. Elbette şöyle, ufacık bir göz atan herkes bu eserin çocuklara uygun olmadığını, olmak gibi bir amaç taşımadığını da söyleyecektir. Fakat ‘çocuklara uygun‘ derken tam olarak neyi kastettiğimiz de çeşitlilik gösterebilir o yüzden bekleyelim, daha fazla bilgi geldikçe konuşuruz.

Üçüncü Sezon Onayı

Aramızda bu kadar şeyden sonra bu haberi beklemeyen yoktur diye düşünüyorum ama madem açıklandı, biz de değinmiş olalım. The Witcher, Netflix’ten üçüncü sezon onayını aldı. Hatırladığım kadarıyla zaten en başından itibaren beş sezon olarak planlanan bir diziden bahsediyoruz, en azından ilk planlarına sadık kalabileceklerine ve böylece kafalarında kurdukları hikâyeyi anlatma fırsatı bulacaklarına sevinebiliriz. Öte yandan altı, sekiz, on gelir mi? Burası Netflix, burası ticari amaç, burası kaz gelecek yer. Hayırlısı olsun.

Böylelikle The Witcher’ın Netflix macerasına ilişkin bizlere sunulan tüm yeni gelişmeleri de toparlamış sayıyorum kendimi. Buradan sonra söz sizde, yorumlara beklerim!

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.