1950’lerin ve 1960’ların en güzel akımlarından biri de Pin Up dalgasıydı. Şaşkın surat ifadeleri, uçuşan etekleri, jartiyerleri ve kırmızı rujları ile bir çoğumuzun kalbini çalan pin up kızlarını halen günümüzde bile gözlerimiz aramıyor değil. Bu pin up kızlar bir de süper kahraman olsa tadından yenmezdi diye düşünüyoruz.

Çizer Stephen Langmead de bizim gibi düşünmüş olsa gerek ki, bazı kadın süper kahramanları 50’lerin şimdiye kıyasla tombul sayılacak pin up halleri ile resmetmiş.

1963 Wasp, 1941 Wonder Woman, 1956 Batwoman, 1965 Crystal from Inhumans, 1961 Sue Stormve  ve 1964 Scarlet Witch sanatçının koleksiyonu içerisinde bulunuyor.

O yılların orijinal kıyafetlerini süper kahramanların orijinal kostümleri ile başarılı bir şekilde harmanlamış olan Stephen bu çalışmalarını poster haline getirmeyi planlıyormuş. Sanatçı bu konu ile ilgili yeni bir haber yayınladığında bizler de siz pin up severler için bu posterleri edinebileceğiniz adresleri yayınlayacağız.

İllustrasyonlara baktığımda aklıma takılan en büyük soru, o yıllarda erkeklerin zevkleri mi zayıftı yoksa kadınlar mı hep böyle tombuldu? Şahsen Wonder Woman karakterini hiç bu kadar etine dolgun görmemiştim. Ne yazık ki bu yanılsama günümüzde kalıplaşmış olan güzellik algısından kaynaklananıyor.  Olur da bir gün 1950’lerin vücüt yapısına geri dönüş olursa şimdinin güzellik algısına kapılıp kilo vermeye çalışan kadınların ilk yapacağı şey çikolatalı pastaya abanmak olacak sanırım, ardından bir Wonder Woman kıyafeti bulduk mu, keyfimize diyecek yok.

Merak ediyoruz da bu illustrasyonlar arasından sizin favoriniz hangisi ve siz olsanız etine dolgun pin up halini mi yoksa günümüz tipi sıfır beden versiyonunu mu tercih ederdiniz?

 

classy-female-superhero-pin-up-art-by-stephen-langmead1
classy-female-superhero-pin-up-art-by-stephen-langmead2

classy-female-superhero-pin-up-art-by-stephen-langmead3

classy-female-superhero-pin-up-art-by-stephen-langmead6

stephen-langmead-invisible-girl

stephen-langmead-waspl

Author

Disney lover. Your mom's favourite designer. I am recommended by 4 out of 5 people that recommend things.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.