Soccerly sitesinde gördüğümüz habere göre, Japonya Milli Futbol Takımı 2014 Dünya Kupası için maskotunu tanıdık seçmiş: Pikachu. Adidas ve Nintendo ile yapılan anlaşmalar sonucunda onayı verilen olay kulağa ilk başta çok acayip geliyor, ama bir yandan da sonuçta mesele kültürel değerse, Pokemon’un Japonya’nın en büyük kültür ihraçlarından biri olduğu da su götürmez bir gerçek. Bunun sonucunda Belçika milli takımından da maskot olarak Tenten’i seçmelerini bekliyoruz. Hodri meydan.

1394668860_1394668952

Bu arada Pikachu yalnız başına maskot değil, 10 diğer Pokemon ile birlikte 11 kişilik bir futbol takımı oluşturuyorlar. Bu 10 Pokemonun arasında ilk neslin starter’ları Charmander, Squirtle ve Bulbasaur’un yanı sıra Helioptile, Litleo, Fennekin, Meowth,Chespin, Pancham ve Froakie de bulunuyor. Tam kadro pozları da şu şekilde:

1394669095

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.