Türkiye’de doğup büyümüş nesiller olara bir dönemin dando Tatilya’sı hariç çılgın bir park maceramız olamadı. Biz de sizler için Dünya’nın en hasta rollercoaster’larını toparladık. Bu arada, yazının sonundaki Türkiye özel videomuzu da izleyin, kesinlikle!

Buyrun maceraya:

Full Throttle – 50 Metrelik Taklalar

Sizi bu listenin sakinlerinden Full Throttle ile başlatalım. Full Throttle’a sakin diyorsak artık daha neler var düşünün!

 

Intimidator 305 – Maksat Ekşın!

Intimidator yine listenin sakinlerinden. Özellikle çılgın bir yönü yok, bütün yolculuk insanları gerim gerim germek üzerine tasarlanmış!

 

The Smiler – 14 Takla Yeter Mi?

İngiltere’den the Smiler’ın listedeki yeri özel. Yolcusuna en çok takla attıran rollercoaster olma rekorunu elinde bulunduruyor, insanı büklüm büklüm ediyor!

 

Steel Dragon 2000 – Çile Bitmiyor!

Fantastiklere geçmeden önce Çelik Ejderha’dan da bahsedelim. Steel Dragon 2000, Japonya’dan, aslında belki listedeki en tehlikeli rollercoaster. En yüksek, en hızlı, en dik listelerinin üçünde de üst sıralarda, ve dünyanın EN UZUN rollercoaster’ı. Yani sizi sallayıp savurup fırlatıp atmak için uzun süresi var, toplam hat uzunluğu 2500m!

 

Saw – The Ride – 100 Derece Testere!

Testere filminden esinlenilip yaratılmış bu hattın tuhaflığı düşüşünde. Yere 100 derece açıyla düşüyorsunuz! 90 değil dikkat, normal düşüş doksan. Burada hat içbükey oluyor ve iyice tersiniz dönerek çakılıyorsunuz! İzleyin!

 

Kingda Ka – 127 Metre Aniden Vurdu!

Kingda Ka en hızlı ve en yüksek rollercoaster olarak biliniyor. Çok kısa bir yolculuk, sizi hızla 120 metreye fırlatıyor, havada döndürüp geri indiriyor. Çorba içerken binilecek şey değil!

 

Takabisha – 121 Derece

Eee, yukarıdaki Saw’u izlediyseniz bir de hasını gösterelim. Malum, korku filminin hasını Japon yapar, Amerikalı çakar. Takabisha da aynı şekilde, binen vatandaşı 121 derece döndürdükten sonra Allah’a havale ediyor!

 

Türkiye Özel – Denizli’nin Ateş Arabaları!!!1

Elbette bu listeye Türkiye’den bir rollercoaster koymamak olmazdı. Heyecan, adrenalin, korku, macera! Hepsi burada:

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.