Oyunder desteği ile yayın hayatına başlayan Oyundergi, Türkiye’nin oyun konulu ilk akademik dergisi.

oyundergi_yayinlari_geekyapar

Akademik dünyaya uzak bütün okurlarımız için kısa bir açıklama geçelim ilk önce!

Akademisyen dediğin insan, bilim ve insanlık adına tuhaf kuralları olan bir dünyada mücadele etmeyi kabul etmiş bambaşka bir bireydir. Bir çok açıdan sizin ve benim oyunlarda yönettiğimiz karakterlere benzerler. Skill kasar, level atlar, guildlere katılırlar. Akademisyenlikte de ne yazık ki free-to-play yapılar ve pay-to-win sistemler mevcuttur… İşte ben burada anlatmayayım açın okuyun.

İşte bu akademisyen sınıfında level kasan dostlarımız, günden güne seviyesi daha yüksek oyuncularla (hocalar) skill kasar, goblin keser, ego tepiştirir, deneyim biriktirir… Zordur! Sonra bütün deneyimi ile bir ‘paper’ craft eder, bu paperlardan yeterince biriktirirse ve yayınlatabilirse, level atlar.

Şimdi geldik işte OYUNDERGİ‘nin faydalarına. Alnının akıyla oyunlar üzerinde çalışma yapan bir akademisyenin, bu çalışmalarını yayınlayacak, akademisyene level atlatacak böyle bir yayın evveliyatında Türkiye’de yoktu. Artık var. Oyunder ve Oyundergi sağolsun, artık var.

Oyundergi, oyun kültürü, oyunların tarihçeleri, oyunlar ve sanat, oyunlar ve hukuk, oyunlar ve sağlık, oyunlar ve anlatılar, oyuncu araştırmaları gibi pek çok farklı başlıkta akademik çalışmalar yayınlayacak. Dergi senede iki sayı olarak oyundergi.org adreslerinden yayınlanacak ve hem akademik hem de akademi dışı okuyuculara açık olacak. (Oyun sektöründe gelecek düşünüyorum deyip de bu yayını takip etmemek? Olmaz!)

Şimdi buradan sonrası akademiye gönül koymuş dostlarımızı ilgilendiriyor. Ey dost, can dost, canım hey! Oyundergi ilk açık makale çağrısını yaptı. Sendeyiz. İletişime geç, makaleni gönder, levelını kazan! Şimdi ücretsiz olarak OYUNDER.ORG’da! (espriyi kaçıranlar için not)

Buyrun, buradan: http://oyundergi.org/makale-cagrisi-2015-1/

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.