Oyuncuları ile bütünleşmiş bazı karakterler vardır desem eminim hiçbiriniz bana karşı çıkmazsınız. Tony Stark, Robert Downey JR olmuştur mesela artık. Joker dendiğinde aklımıza Heath Ledger gelir. Barney Stinson, bir dönemin gençlerinin kafasında Neil Patrick Harris olarak yerini almıştır. Aragorn dendiğinde akla Viggo Mortensen, Wolverine dendiğinde ise Hugh Jackman gelir.

Bundan yirmi yıl önce eğer Viggo Mortensen farkı bir karar vermiş olsaydı mesela, bugün bu haberde Aragorn’dan bahseder miydim, şüpheliyim. Zira Happy Sad Confused isimli bir podcast programında anlattığına göre Viggo Mortensen, Fox tarafından ona götürülen Wolverine rolünü evvel zamanında reddetmiş!

“Aynı karakterin bitmek bilmeyen filmlerini tekrar ve tekrar çekme fikri beni rahatsız etmişti,” diye açıklamış sebebini. Karakterin, Bryan Singer yönetmenliğindeki tasvirinde beğenmediği şeyler de yok değilmiş, onlardan bahsederken de yönetmenle görüşmeye oğlu Henry ile gittiğini açıklamış: “Henry’i bana iyi şans tılsımı olsun diye yönetmenle görüşmeye götürdüm. Aklımın bir köşesinde onun da bir şeyler öğrenebileceği vardı zira Henry senaryoyu okuduğunda bunun yanlış olduğunu söylemişti bana.”

Oğlunun fikrine değer verdiği apaçık ve Henry’nin de babasının “ikonikleşecek” olan rollerine yön vermesi biraz komik geliyor bana. Kötü bir şey olduğundan değil tabii, sadece hatırlatmak isterim ki Aragorn rolünü seçmesinde de oğlunun rolü büyüktü kendisinin. Bu hoş bir detay aslında.

Aragorn demişken, Viggo Mortensen belli ki aynı rolde uzun süre oynamak istemeyen birisi, Aragorn rolünün üzerine yapışmasından rahatsızlık duyuyor mudur acaba? Ben böyle bir açıklaması olduysa bilmiyorum. Lakin pek de zannetmiyorum açıkçası. Sonuçta her ne kadar Aragorn, Viggo Mortensen’den önce var olmuş olsa da en azından popülerleşmesinde oyuncunun katkısı çok büyük. Böyle bir başarıdan rahatsız olmazdım şahsen. Tabii bilemem, hiç ikonik bir rolde oynamadım. Keşke oynasaydım.

Bütün bunların yanında bir de Viggo Mortensen’den nasıl bir Wolverine olurdu, pek de hayal edemiyorum doğrusu. Hayır, bunun sebebi kendisine güvenmemem falan değil, yalnızca her ne kadar bunu itiraf etmekten hoşlanmasam ve gatekeeperlik yapmaktan nefret etsem de benim kafamda Wolverine rolü Hugh Jackman’ın oyunculuğuyla bağdaştı gibi oldu birazcık. Eh ama siz de maruz görün arkadaşlar, sekiz film çekti adam Wolvi olarak yahu, dile kolay!

Tom Hardy gibi oyuncular bazen Wolverine oynamak istediklerinden bahsediyorlar ya hani, her ne kadar eğer başka bir aktöre ihtiyaç varsa neden olmasın desem de Logan filminden sonra Hugh Jackman’ın seviyesine çıkabilecek başka bir aktör olabileceğini pek de düşünemiyorum. Bir kere o kadar kim uğraşacak o kadar, tam olarak sekiz tane, film çekmeye?! Tek filmde de olacak iş değil, ikonikleşmiş bir rol sonuçta. En başında izleyici yemez yani. Düşünsenize, şu saatten sonra Viggo Mortensen’i Wolverine olarak görüyoruz. Yok yok, ben en iyisi yetmiş beşinci defa LOTR izleyeyim.

Neyse neyse, sizin düşüncelerinizi merak ediyorum doğrusu. Sizce Viggo’dan, Wolverine olur muydu? Wolverine olsaydı Aragorn olur muydu? Yorumlara buyuralım, tartışalım!

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.