Bir konuda mutabık olalım, çizgi roman karakterlerinin kostümlerini sinemaya yansıtmak zor iş. Superman’in kırmızı iç çamaşırını taytının üzerine giymiş olduğu gerçeği, Spider-Man’in bazı kostümlerinin gerçek hayatta giyilemeyeceği durumu, dünya üzerinde hiç kimsenin Batman kostümüyle rahat hareket edemeyeceği yadsınamaz şeyler. O yüzden çizgi romanlar sinemaya uyarlanınca orta yolu bulmalarını bekliyoruz. Yani öz kaynağa sadık kalıp, aynı anda gerçekçi gözükmesini sağlamalarını.

Mesele kadın olunca tabii işler iyice çığırından çıkıyor. Maşallah Emma Frost gibi bazı karakterler tamamen bakılmak için çizilmiş vaziyetteler. O abartı seksiliği korumak mümkün mü? Değil. Joss Whedon da zaten Scarlet Witch için böyle bir işe kalkışmamış bile.

827155-elizabeth-olsen

Kostüm mevzusu sorulduğunda Total Film’e verdiği röpörtajda Elizabeth Olsen hanım kızımız şunları söylemiş:

“Biraz kostüm işleriyle uğraştık, evet! Benim en sevdiğim parça kimsenin ne giydiğimi görememesini sağlayan bir gizlilik pelerini. Kapüşonu var, cübbesi var – Görüntüyü koruyor!

Joss bence o kıyafetleri giymemi isteseydi beni hiç işe almazdı diye düşünüyorum. Ben profesyonel bir atlet değilim, manken de değilim. O kostümleri giymek bu ikisi olmayan herhangi biri için eğlenceli olmazdı. Joss’un zaten başka bir fikri vardı. Çizgi romanlardaki karaktere saygı duyuyor ve onu içeriyor, ama daha değişik, daha gerçekçi. Bugünün insanı için.

E çünkü birisi Scarlet Witch’in çizgi romanlarda giydiklerini giyip etrafta dolansaydı insanlar durup ‘Bu ne be? Kendini süper kahraman mı sanıyor?’ derlerdi!”

 

Çizgi romanların kadınları tamamen “Büyük meme + ince bel + stratejik olarak yırtılan kostüm” denklemine indirmesinden uzun süredir rahatsız biri olarak, Elizabeth Olsen’a inanmayı gerçekten çok istiyorum. Scarlet Witch, bir Power Girl olmasa da bayağı objeleşen bir karakter ve Olsen’ın dediği gibi olsun diye dua bile edebilirim.

206522

Ama Scarlett Johansson‘un halihazırda ince olan belini daha da inceltip, halihazırda büyük göğüslerini daha da büyüten Marvel’a güvenim var mı? Yok. Şimdilik anti-seksizm puanları Wonder Woman’ı büyük memeli bir kadın olarak cast etmeme kararıyla DC Comics’te kalıyor.

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.