Yarasa Adam’ı severiz, çünkü…

1) Ardında sağlam bir hikayesi olan bir kahramandır.

Her şey seyrinde ilerlese parayla oynamaktan başka bir amacı olmayacak bir adamın nasıl efsanevi bir düşünceye dönüştüğü anlatılır. Hatta anlatılmaz ilmik ilmik işlenir.

2) Korku ve acımasızlık temaları çok iyi kullanılır.

Batman arkasında kan gölü bırakmaz, onun girdiği yerlerde etrafa saçılan kol ve bacaklar, kopuk kafalar görmeyiz. (Görürsek de en azından Batman yapmamıştır, biliriz.) Buna rağmen yarı insan yarı efsanedir bir çok insanın gözünde. İnsan gibidir ancak bir insan- sadece bir kişi- bu kadar korkunç nasıl olabilir?

3) Batman, ne olursa olsun sonuç olarak insandır.

Üstelik melankolik ve aslında mutsuz diyebileceğimiz bir insandır. Adalet dağıtım işine ne kadar kendini kaptırmış olursa olsun sık sık öldürülen ailesini gören, yani zayıf yanları da olan biridir. Bu da hikayeye büyük oranda gerçeklik katar.

4) Önceleri değildi ama bir süre sonra bir aile bireyi oldu.

Her durumda kendisini aileden sorumlu hisseder bir konuma geldi. Baba figürü de oldu…hatta figürden de fazlası.

5) Batman hiçbir zaman ölümsüz olmadı.

Bir insanın olabileceği son nokta da da olsa yine de yok edilemez değildir. Başarıyla kaçınılamayan bir kurşun Batman‘in sonu olabilir.

batman-dark-hd-wallpapers-free-download-movies-wallpapers-fantasy-images-without-darkness-hd-wallpaper

6) Müthiş bir karizması vardır.

Cool’dur, işini yapar, kimseden yardım istemez, gider. (Arada kendisine yardım edenleri tokatlayıp burun falan kırar ama neyse.)

7) Justice League’in yöneticisidir.

Aslında girdiği her grupta lider olabilecek konumdadır. Stratejik hamleleri kısa zamanda ustalıkla yapabilmesi ve kendini dinletme kabiliyetiyle galakside önemli bir yer tutabilecek güçteki tipleri bile yönetebilir. Bana kalırsa o kadar güçlü kişileri bir insanın yönetebilmesi çok hoş bir şeydir.

8) Batman uğraşır.

Sadece fiziksel olarak değil; ruhani ve zeka olarak da paslanmasına imkan yoktur. Şahane tasarlanmış olan (ki Beware the Batman‘de bunu çok fazla göremedim) kötü karakterleriyle her açıdan mükemmel olmak zorundadır.

9) Batman’in kötü adamları ayrıdır.

Dediğim gibi Batman’in karşısında yer alan kişilerin neredeyse hepsinin bir duruşu, amacı, sevip sevmedikleri şeyler vardır. Bazıları tam anlamıyla “kötü” bile sayılmaz (Catwoman). Bazısı ise dünyayı kendi yöntemleriyle kurtarmaya çalışır (Ra’s Al Ghul). Zevk için öldürenden tutun da kaosun dibine vurmuş olanlar (tabi Joker‘e değinilmeden Batman yazısı olmaz) da vardır. Hep ifade edildiği gibi, bu kaçkınların hepsi Batman’in farklı bir yönüne saldırır, adeta onu test ederler. Ve Kara Şövalye’nin bu testlerden kalmak gibi bir lüksü yoktur.

10) Batman merhametlidir.

Aslında Batman bazı suçluların topluma kazandırılma ihtimalinin olduğuna inanır. Kimseyi öldürmeme nedenlerinden biri de budur. Belki de bizim çok daha küçük bir sorun yüzünden ikinci bir şans vermediğimiz kişilere, Batman, şans verir.

Author

Lisans bitti, yüksek lisans bitti, askerlik bitti ama yazmaya ve FRP'ye olan ilgisi bir türlü bitmedi. Tam bir Frp tutkunu, hoş sohbet, biraz umursamaz biraz da tembel. Nerede kötü adam varsa onu sever. İyilikten hoşlanmayan bir süper kahraman. Bir Batman değil ama bir Robin. İzini bulmak için Facebook'a Seçkin Özcan yazmanız yeterli. Face'i var, sohbet için. Bir de artık kızılı var.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.