Geçtiğimiz hafta paylaştığımız haberlerden birinde karizmatik başrollü aksiyon filmleri furyasının nasıl yeniden alevlendiğinden bahsetmiştik, bu konudaki aslan payını da John Wick serisine vermiştik. Keanu Reeves’e ikinci baharını yaşatıp, onu yeniden sık anılan Hollywood ünlüleri arasına yerleştiren seri bildiğiniz gibi önümüzdeki yıllarda gelecek iki film ile devam edecek. Her ne kadar üçleme olarak tamamlanmasının daha iyi bir karar olacağını düşünsem de filmlerin popülaritesi ve tabii ki mütevazi bütçelerine karşın kazandırdıkları para bu ihtimali yok ediyor; o sebeple durumu kabullenip yeni gelecek haberleri beklemekten başka yapacak pek bir şey de yok. İşte bugün o haberlerden biri geldi: Donnie Yen –namıdiğer Ip Man– serinin dördüncü filminde Keanu Reeves ile birlikte rol alacak.

Serinin bu halkasında, Yen’i John Wick ile mazisi olan eski suikastçı arkadaşlarından biri olacak göreceğiz. İkilinin geçmişte aynı düşmanlara karşı mücadele ettiği de bildiklerimiz arasında. Her ne kadar yukarıda serinin devam edişiyle ilgili memnuniyetsizliğimi belirtsem de Donnie Yen gibi bir dövüş ustasının John Wick’in imzası olmuş gun-fu tekniğiyle beraber nasıl aksiyonlara gireceğini düşünmek de beni heyecanlandırmıyor değil. Belki size alakasız gelecek ama üçüncü filmdeki Halle Berry ve köpekleri ile olan one-shot (öyle hatırlıyorum) sahneleri de gayet güzeldi mesela. Tabii bütün bunlarla birlikte internette şimdiden “John’un beşinci filmdeki eski arkadaşları Expendables olacak” ya da “Bu adamın geçmişten kaç tane arkadaşı var” gibi geyikler dönmeye başladı. Fakat zaten çoğumuz için bunlar çok takılacak şeyler değil, önemli olan kadroya eklenen isimlerle beraber nasıl aksiyon sahneleri çıkacağı.

Kadroya –yine başrollerden biri olarak- eklenen bir diğer isim ise Japon-İngiliz pop yıldızı Rina Sawayama oldu. Kendisini daha önce hiç duymadım ama yıldız olduğuna göre oldukça popüler olmalı. Onun ne tür bir karakter olacağına dair pek detay verilmedi. Şahsen kötü karakteri canlandırsa farklı ve güzel olabilir diye düşünüyorum. Tabii aklıma gelen bir diğer ihtimal de Donnie Yen’in zor duruma düşmüş kızını vb. canlandırma ihtimali.

John Wick: Chapter 4 seneye geliyor, biz de temkinli bir şekilde bekliyor ve saf aksiyonun yavaş yavaş baymaya başlamamasını umuyoruz üçüncü filmde bile bazı sahnelerin biraz uzadığını düşünmüştüm. Peki, sizin beklentileriniz ne yönde? John Wick serisi sonsuza kadar gitse de izlerim mi diyorsunuz yoksa benim gibi üçleme ile bitip tadında bırakmalarını mı tercih ederdiniz?

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.