Türkiye’nin en şekilli FRP/geek kültürü etkinliklerinden biri olan METUCON, 19-20 Nisan tarihleri arasında yine her zamanki yerinde, yani ODTÜ kampüsünde ziyaretçileri bekliyor olacak. Bu sene tema olarak kendilerine “Punk” konseptini belirleyen METUCON ekibi, aynı zamanda ODTÜ’de yeni kurulan E-Sporlar Topluluğunun da katkısıyla dallanıp, budaklanacak; heyecanlı LoL, DOTA 2 ve Hearthstone maçlarına da sahne olacak. Topluluğun düzenlediği turnuvanın finalleri Twitch’ten de izlenebilecek, yani Ankara’da değilseniz, takibi internetten de yapabilirsiniz. Biz de Geekyapar olarak ODTÜ kampüsünde iki çay içip, tüm yerleşkeye sinmiş geek kokusunu içimize çekeceğiz. Siz de gelin, olur mu?

Daha fazla detay için, sözü bize ODTÜ E-Sporlar Topluluğu tarafından yollanan resmi basın bildirisine bırakalım. Al götür sevgili basın bildirisi!

 

1012891_447560355374297_8131456213816068655_n

 

ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu tarafından 18 yıldır aralıksız düzenlenen METUCON bu kez Punk temasıyla 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde ODTÜ kampüsünde misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu sene METUCON’da en çok merak konusu olacak etkinliklerden biri ise ODTÜ E-Sporlar Topluluğu’nun düzenleyeceği League of Legends, Dota 2 ve Hearthstone turnuvalarının LAN finalleri olacak. 8 LoL, 14 Dota 2 takımının ve 27 Hearthstone oyuncusunun mücadele ettiği online maçlardan sadece üçer takım METUCON finallerinde oynamaya hak kazandı. Finaller etkinlik alanında okulumuz spikerleri ve yorumcuları tarafından canlı anlatılacağı gibi topluluğumuzun Twitch kanalından da canlı yayınlanacak. Tüm bunların yanı sıra, E-Sporlar Topluluğu standında katılımcıları heyecan dolu etkinlikler, sürpriz ödüllü yarışmalar bekliyor. Turnuva fikstürlerine

League of Legends: http://metuesports.challonge.com/LoLMETUCON14

Dota 2               : http://metuesports.challonge.com/Dota2METUCON14

Hearthstone      : http://metuesports.challonge.com/HearthstoneMETUCON14 adreslerinden,

Twitch.tv kanalımıza ise: http://www.twitch.tv/metuesportssociety

adresinden ulaşabilirsiniz.

Sponsor bulmakta yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen bu etkinliği gerçekleştirmeyi başardığımızı söylemekten gurur duyarız. E-sporun gerçek bir spor olarak kabul edilmesi için sadece kulüp bazında değil, okul bazında takımların da çıkmasını hayati bir aşama olarak görüyoruz. Bunun için elimizdeki tüm imkanları kullanarak en iyi etkinlikleri organize etmeye çalışıyoruz.

ODTÜ E-Sporlar Topluluğu’ndan kısaca bahsetmek gerekirse, Türkiye’nin ilk üniversite e-spor kulübü ünvanına sahibiz. 2012’nin ekim ayından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve yaklaşık 500 kişilik bir oyuncu kitlemiz var. Bu kitle ağırlıklı olarak League of Legends, Dota 2, Starcraft II, Hearthstone ve Counter Strike: Global Offensive oyuncularını içeriyor. Bu tarz turnuvaları sıkça düzenliyoruz fakat LAN ortamında 3 farklı oyunun turnuva finallerini gerçekleştirmek sadece bizim için değil, tüm üniversite e-spor kulüpleri için bir ilk olacak. E-spora gönül vermiş herkesi, pek çok ilki gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimize bekliyoruz.

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.