Bu gün 1 Mayıs. Bu günün bir çok anlamı var, kimine göre ortamı germek için bulunmaz bir zaman dilimi, kimi kutlama peşinde, bazısı da yolları boş bulduğu için resimler çekiyor oyunlar oynuyor. Bunların karşısında ise polis var. Var da herkese aynı şekilde var değil belli ki…

Benim gibi dışarı çıkıp işine gitmeye çalışan arkadaşlar yollarda zor anlar yaşamışlardır, bu olayı uzun uzun anlatmaya gerek yok; ana yollar tutulmuş ama arka sokaklardan -biraz da şansınız yaver giderse- gideceğiniz noktaya varabilmişsinizdir. Sizin karşılaştığınız ana yolları tutan polisler geçişlere izin verdiler mi bilmiyorum ama ben zaman zaman, arka sokaklarda aldım (biber) gazlı soluğu. Şunu diyeceğim ki herkes arka sokaklara gitmek zorunda kalmıyor.

Bizim insanımız Türk dizilerini, özellikle de bu dizi karakterlerini çok sever. Sadece sevmekle de kalmaz oyuncunun oynadığı karakteri resmen bağrına basar, onunla sevinir, onunla üzülür… ve yolda gördüğü zaman yasak olmasına rağmen geçiş izni verir! Hangi dizinin hangi karakteri olduğunu yazmayacağım ancak polis, ünlü oyuncuya hiçbir zorluk çıkarmadan gideceği yere ulaşması için barikatı açtı ve geçmesine izin verdi. Polis arkadaşlarım bana kızmasınlar ama ünlüyü resmen uğurladılar.

Ters anlaşılmasın cümlelerim çünkü bir kaç cümlem daha var. Onları okuyun sonra ters anlayın.

Yine ismini yazmayacağım ancak bir de “Satranç Hezimeti” olayı yaşandı. İki arkadaş. İki üniversite öğrencisi. Satranç da korkunç başarılılar, hatta öyle başarılılar ki Türkiye’yi yurt dışında temsil etmişler, ardından da yurtlarına geri dönmüşler. Ancak şansızlığa (maalesef ki şansızlık) bakın ki dönüşleri 1 Mayıs’a denk gelmiş. Yorgunlar ve evlerine gitmek istiyorlar. Ancak bir bakıyorlar ki polis yolu kapatmış ve ünlü olmadıkları için de polis yardım etmiyor. Yani adamlar bence önemli bir dalda yurdumuzu yurt dışında temsil etmişler ama çok da önemli değil canım, her gün yapılan şeyler bunlar…

Belki diyeceksiniz ki “Ya bu bir taktikse? Ya gençler yasa dışı şeyler yapacaklarsa? Ya ortamı gererlerse?” Tabi mümkün ama çocukların yanlarında satranç malzemeleri, neredeyse kapı gibi resmi belgeleri var “satranççı” olduklarına dair. Hadi buna da diyeceksiniz ki ” Satranç malzemeleri göstermelik, senin o resmi belge dediğin de bilgisayarda yapılabilir.” (O kadar kolay değil aslında yapamazsın, mühür falan var, boru değil) Peki pes ettim kalsın çocuklar barikat dışında. Ama minicik bir sorum var lütfen yukarıdaki soruları soran zihniyetler şunların cevabını versin: Nasıl İki satranç şampiyonuna bu kadar sorgulama yapılıyor da, “bizden” (polislerden olan) ünlü arkadaş bu denli rahat rahat barikatı geçebiliyor? Ünlüler de zararlı şeyler yapamazlar mı?

Tüm halka eşit muamele yapılmasını falan geçtim zaten de bari iltimas yaptıkları kişiler arasında bir eşitlik sağlansaydı daha güzel olmaz mıydı?

Not: Asla bütün polisleri aynı kefeye koymuyorum. Örneğin işe gitme konusunda bir grup insana yardım edip, anlayış gösteren, yönlendiren polis arkadaşlar da vardı. Onlara ve onlar gibi mesleğini özveri ile yapan bütün çalışanlara da teşekkür ediyorum.

1 Mayıs kutlu olsun.

 

 

Author

Lisans bitti, yüksek lisans bitti, askerlik bitti ama yazmaya ve FRP'ye olan ilgisi bir türlü bitmedi. Tam bir Frp tutkunu, hoş sohbet, biraz umursamaz biraz da tembel. Nerede kötü adam varsa onu sever. İyilikten hoşlanmayan bir süper kahraman. Bir Batman değil ama bir Robin. İzini bulmak için Facebook'a Seçkin Özcan yazmanız yeterli. Face'i var, sohbet için. Bir de artık kızılı var.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.