Marvel Cinematic Universe’ün en takdir edilesi yanlarından biri de filmlerin ekseriyetle iki taban üzerine kurulması. Bu tabanlardan biri elbet tabii bir kahraman filmi olabilmek; ancak ikinci taban filmden filme çeşitlilik gösteriyor. Örneğin Captain America: Winter Soldier bir süper kahraman filmi olmanın yanında bir politik gerilim filmi de aynı zamanda veya Ant-Man’in ikinci tabanında Man In Black tarzında bir casus-komedisi duruyor. Bu çift tabanlı yöntemle kendine dev bir hükümdarlık kuran Marvel, yönteminden vazgeçecek gibi de değil. Çünkü ilk kısa fragmanından gördüğümüz kadarıyla, 2018’de MCU’nun 17. filmi olarak ekranlarda yer bulacak Black Panther sadece egzotik bir kahraman filmi değil; aynı zamanda politik ve tarihi noktalardan güç alan bir efsane filmi olacak.

3052678-screen+shot+2016-04-22+at+5.44.40+pm

Fragmanda bunu kanıtlayan en net şey tarihi bir gönderme: Andy Serkis’in yine harika bir performansla can verdiği silah taciri Ulysses Klau’dan El Dorado‘nun bahsini duyuyoruz. El Dorado, Güney Amerika’nın fethi sırasında İspanyol işgalcilerin varlığına kendilerini inandırdıkları ve bulmak uğruna yakın tarih katliamlarını kaza gösterecek büyüklükte ve vahşilikte bir katliam yaptıkları Altın Ülke veya Yeryüzü Cenneti oluyor. Wakanda’nın derinliklerine girip bir şekilde sağ çıkabilen Klau, gördüklerini işte bu yüzden, El Dorado’yu hep Güney Amerika’da aradılar ama o Afrika’da duruyor şeklinde yorumluyor. Fragmanın sonlarına doğru ise T’Challa’nın “Bundan sonra sadece işgal ve işgalciler olacak.” dediğini duyuyoruz. Yani şimdilik görünen kadarıyla Black Panther bir yandan tarihi El Dorado efsanesinin günümüze uyarlanmış ve o Yeryüzü Cennetinin keşfedilmiş versiyonunu anlatacak. Bu yolla film birçok politik gerilime, geniş çaplı heyecanlara, derin davalara kapı aralamış oluyor. Marvel’ın Black Panther’i egzotik bir Batman yapmayıp hem kendi evreni içinde hem de genel kahraman filmleri içinde orijinal bir noktaya koymaya çalışması beni gerçekten heyecanlandırıyor.

Civil War’da kısaca ama hakkıyla tanıtılan Black Panther’in solo filminden gelen ilk kısa fragmanın gerisiyse artık övmekten sıkıldığımız güzel aksiyon sahneleri, görsek efektler, set tasarımları gibi falan fıstıkla dolu. Beni asıl enterese eden Black Panther’in farklı bir damarı yakalama ihtimali oldu. O damar yakalanacak mı yakalanmayacak mı hep beraber Şubat 2018’de göreceğiz. O ana kadar da muhitte suyunu çıkarana kadar set görüntüleri, teoriler, yorumlar paylaşacağız. E, hadi!

Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.