Marvel Sinematik Evreni, ilk olarak Iron Man filmi ile karşımıza çıktığında, hiçbirimizin aklına bu kadar büyük bir serüvene dönüşeceği gelmemişti. Ama bir adam vardı ki onun aklında bütün bu macera, detaylı bir yol haritası gibi apaçık belliydi. Kevin Feige’den bahsettiğimi anlamışsınızdır zaten. Şimdi geriye dönüp baktığımızda Kevin Feige’in bu planlamasına hayran olmadan edemesek de onun bile bu evren için hiç düşünmediği ya da sonradan düşündüğü şeyler olduğunu biliyoruz artık. Bunlardan biri de Natasha Romanoff’un, End Game’deki ölümünden sonra çekilen Black Widow filmidir bence.

Kevin Feige, ilk fazda bütün süper kahramanların orijin hikâyelerini anlatırken Black Widow’a bir türlü yer bulamamıştı kafasında. Daha sonra ikinci ve üçüncü fazlarda hem karakterin hem de Scarlett Johansson’un hayranlar tarafından çok sevilmesi, onun elini oldukça zorladı ve sonunda Captain America: The First Avenger filmini saymazsak MCU’daki ilk prequel filmini yapmaya başladı. Böylece biz de Natasha Romanoff karakterine bir iade-i itibar niteliğindeki Black Widow filmine kavuşmuş olduk. Ama öyle gözüküyor ki film, basit bir saygı duruşundan fazlası olacak. Empire dergisine konuşan filmin yönetmeni Cate Shortland, Black Widow karakterinin copu devredebileceğine dair imalarda bulundu.

Cate Shortland, dergi için yaptığı röportajda Natasha Romanoff’un kız kardeşi Yelena karakterini oynayan Florence Pugh’un oyunculuğundan ekip olarak etkilendiklerini söylüyor. Başlangıçta onun zaten iyi olduğunu biliyorduk diye belirten Shortland, ama bu kadar iyi olacağını da beklemiyorduk diyerek Florence Pugh’un role ne kadar yakıştığının altını çiziyor. Öte yandan Pugh’un oyunculuğundan etkilenen bir diğer isim de Scarlett Johansson’un ta kendisi. Florence Pugh’u ima edip “Herhalde copu devrediyorum” diyerek ona takılan ünlü oyuncu öyle gözüküyor ki akıllarda “Acaba?” soru işaretlerini oluşturmuş. Bütün bunların devamında Shortland’ın, “Bu başka bir kadının hikâyesinin başlangıcı olacak” demesi aslında bir nebze de olsa dedikoduları doğruluyor gibi.

Hani bana soracak olursanız daha gezegenler arası bir ortamda geçeceği söylenen Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü fazının, gerçekten elinde cop ve ip ile dolaşan bir kadına ihtiyacı var mı bilemiyorum. Ama öte yandan Black Widow filmiyle çok iyi tanıtılacak ve Natasha ile arasındaki kardeşlik bağının çok iyi anlatılacağı bir Yelena karakterinin, ablası öldükten sonra hayatına nasıl devam edeceğini falan izlemek bence keyifli olabilir. Ha dediğim gibi buna ihtiyacımız var mı? Yok. Ama olursa da hayır demem yani ne olacak sanki. Bir bakarsınız çok güzel bir hikâye ile karşımıza çıkar Yelena karakteri ve bir anda onun en büyük hayranlarından biri oluruz. Kim bilir?

Şimdilik konuşulan şeylere kesin gözüyle bakmasam da bence Scarlett Johansson, bir kere zehri atmış akıllara. Yönetmenin konuşmaları da bu yönde gözüküyor. Eh, yeni Black Widow’umuz hayırlı olsun diyelim mi ne dersiniz? Bu arada uzun zamandır Marvel Sinematik Evreni konuşmuyorduk çok özlemişim. Bunu da yazının sonunda belirtmek istedim.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.