2019 yılında çıkan Shazam! diye bir film vardı, hatırlar mısınız? Ne yalan söyleyeyim, ben unutmuştum. Oturup uzun uzun anlatmamı isteseniz şimdi bile anlatamam. Shazam! hakkında aklımda kalan her şey çizgi romanlardan çünkü, filmden değil. İzlerken ortalama bir film gibi gelmişti, salonu terk ettiğimde de fikrim değişmedi. İkinci filmin geleceğinin haberini asırlar öncesinde almıştık aslında: Black Adam karakterini ilk filme koyacaklardı da sonradan fikirlerini değiştirdiler, demek ki onun için çok daha büyük planları vardı.

Buna rağmen biz ikinci film için yeterince heyecanlanamadık çünkü ilk film yeterince büyük çaplı değildi. Tatlıydı, güzeldi, o kadar işte. Zaten filmden sonra da bizi tatmin edecek yeni bir bilgi elimize geçmemişti. Bugüne kadar, dın dın dın! Sonunda Black Adam filminden DC hayranlarını mutlu edecek bazı bilgiler aldık, teşekkürler DC FanDome!

Öğrendiğimiz kadarıyla filmde Justice Society of America yer alacakmış. Böylece filmde Cyclone, Atom Smasher, Hawkman ve Doctor Fate’i görecekmişiz. Bu dörtlü içinde onaylanan tek oyuncu Atom Smasher rolünü üstlenecek olan, To All The Boys I’ve Loved Before gibi Netflix filmlerinden tanıdığımız Noah Centineo. Role uygunluğu konusunda pek bir fikir belirtemeyeceğim- ki zaten Dwayne Johnson sanırım doğru cast seçimi için gereken ortamı tek başına sağlıyor. Role cuk oturuyor yahu.

Black Adam filmini gerçekten heyecanla bekleyenlerimiz var mıdır aramızda bilemiyorum fakat Doctor Fate’in böyle bir filmde yer alması emin olun siz heyecanla bekleyenleri şaşırttığı kadar biz dümdüz bekleyenleri de şaşırttı. Black Adam filmi için büyük bir olay. Umarım salondan büyülenmiş bir vaziyette çıkarız da boşa gitmez.

Bunun yanında bir de minik bir teaser trailer çıkmış, içinde film adına herhangi bir materyal görmesek de konsept çizimleri birleştire birleştire bir şey çıkartmışlar ortaya. Film daha çekimlere başlamadığı için ellerinde bir materyal yok tabii, bir özür mahiyetinde çizimler falan tıkıştırmışlar böyle, oyunlardaki ara sahnelere benzemiş. Fena değil gibi duruyor. Dwayne Johnson role ne kadar uygun olduğunu bir kez daha kanıtlamış. Role cuk oturuyor demiş miydim? Demiştim. Role cuk oturuyor.

Eh, peki Doctor Fate’in yer alacak olması bize “Vay be, gerçekten de efsanevi bir film geliyor” dedirtebildi mi? Sanmıyorum. Elimizde bunu demek için yeterli materyal olmamasını bir kenara bırakırsak bile dediğim gibi ilk filmin çıtayı çok fazla yükseltmemesi gibi bir etken de var. Yine de umutlanırsanız asla yargılamam, Doctor Fate’in çok seveni olduğunun farkındayım. Umuyorum ki bu potansiyeli harcamazlar.

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.