Her zaman, her şeyin bir diziye yahut filme uyarlanabileceği bir zamanda yaşıyoruz. Bu da temelde kötü bir şey değil elbette, insanlık olarak bin yılladır hikâyeler anlatıyoruz ve bunları anlatmak için de her yeni çağda, yeni bir yöntem buluyoruz. Son on-on beş yılın popüler hikâyeleri de tam bu sayfaların okuyucularına uygun şekilde gelişti; geekler, klasik anlamıyla tavan noktalarını yaşıyor. Alt kültürlükten ana akıma yükselmenin dayanılmaz hafifliği mi demeliyiz buna acaba? Ne kadar bilindik süper kahraman varsa hepsinin filmi çekildi, büyük çizgi roman event’leri seriler hâlinde uyarlandı, orta seviyede meşhurdan en az ünlenmişine dek, tüm kataloglar taranıp üzerine bir de hikâyeyi tersinden anlatılan uyarlamalar yapıldı derken… Şimdi de eserlerin üreticilerine sıra geldi.

HBO Max, DC Comics ile ilgili üç kısımdan oluşacak bir belgesel serisi sipariş etmiş.

Belgesel, adını, zamanla en ünlü karakterlerinden biri hâline gelecek olan Batman’in başrolde olduğu Detektive Comics’ten alan yayıncı şirketin, yüz yıla yakın olan süreç içerisinde kuruluşunu, gelişimini, ünlü karakterlerinin yaratılışını ve bugüne kültürel açıdan miras bıraktıklarını anlatacakmış. Projenin başına geçmesi için ise Akademi ile Emmy adaylıkları bulunan Leslie Iwerks seçilmiş. Iwerks, DC Evreni’nin geniş, zengin ve oldukça havalı bir yer olduğunu; kendilerinin de DC bünyesindeki karakterlerin ve onların yaratıcılarının şimdiye dek anlatılmamış olan hikâyelerini, yepyeni bir bakışla hayata geçirmeyi dört gözle beklediklerini söylüyor.

DC’nin yayıncı şirket olarak ürettiği karakterlerinden daha ilgi çekici ya da daha doğrusu, herhangi bir yayın evinden daha ilgi çekici bir hikâyesi var mıdır, bilemiyorum. Ancak Facebook‘un kurucusunun biyografisinin filme dönüştürülmesinden bir on yıl sonrasında yaşıyorsak, her yıl en az üç tanesi çekilen karakterlerin pazarlamacısı olan markanın da neden bir serisi olmasın dememiz gerekiyor sanırım.

Bir yandan henüz ismi belirlenmiş olmayan bu seri bir dizi olarak değil, ‘belgesel’ olarak düşünülmüş, hâliyle bayılarak izlediğimiz karakterlerin yaratılış sürecini hem gerçek zamanlı röportajlarla hem de sahne arkası birçok başka unsurla birlikte görme imkânımız olacaktır. Diğer yandan HBO Max bünyesinde gerçekleşecek bütün bunlar; mevcutta kocaman bir “İzleyeceğimiz şey ne kadar ‘belgesel’ olabilir?” sorusu var sanki. Bakarsınız sağlam bir kaynak çıkar ortaya, ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.