Benim nazarımda üç tip dizi var. Birincisi kötü diziler, onlardan bahsetmeye bile gerek yok. İkincisi kaliteli, iyi diziler. İşte Daredevil gibi, Game of Thrones gibi hakikaten film kalitesini televizyona taşıyan dizilerden bahsediyorum. Bir de kötü olmayan ama diğer dizilerin kalitesinde olmayanlar. Mesela Castle’ın komplike bir dedektiflik hikayesi sunmaması ama çerezlik bir şekilde mutlu mesut izlenebilmesi gibi. Arrow, Flash (ve bence Agents of SHIELD da bu kategoride) ilk sezonlarında bu kategoridelerdi.

Çok üst düzey olmasa da biz çizgi roman geeklerini fazlasıyla ihya ediyor, süper kahramanları kanlı canlı bir şekilde ortaya koyuyor ve son derece keyifle izlenebilir hikayeler sunuyorlardı. Ancak zaman geçip, yazarlar limitlerine ulaşmaya, tek yazabildikleri buhran üstüne buhran olmaya başladıkça yavaş yavaş kötü dizi kategorisine doğru kaymaya başladılar, ki her hafta geek muhabbetinde bu durumla ilgili yeterince konuşuluyor zaten. Hatta geçen haftalarda Yiğitcan da “Arrow nasıl kurtulur?” diye bu duruma çözüm bile aramıştı.

Belli ki diziyi kurtarmayı düşünen sadece biz değiliz. Geçtiğimiz günlerde Variety dergisine bir röportaj veren Kevin Smith Flash’a değil ama Arrow’a bir iki bölüm yazmaktan çok keyif alacağını söylediğini. Kendisi en son yayınlanan –benim bu yazı yazılırken henüz izlemediğim– Flash bölümünün yönetmenliğini yaptı ve önümüzdeki sezon da bir bölümü yönetmek için anlaşmış durumda. Bölümü yazmayıp sadece yönettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Smith, Flash’ı yazmak istemeyeceğini ama bir iki bölüm Arrow yazıp, Onomatopoeia adlı kötü karakteri de dizide kullanmak isteyebileceğini söyledi. Burada bir not olarak Onomatopoeia’nın DC evreninde süper güçleri olmayan “vigilante” karakterleri hedef alan bir seri katil olduğunu ekleyelim.

0808410_4

Daha kullanmak istediği karakterle bile Arrow’a çok farklı bir hava getirebileceği aşikar olan Kevin Smith’in yönetmenliğini yaptığı filmlerin seveni olur sevmeyeni olabilir, o başka ama her çizgi roman okurunun kendisinin yazarlık yaptığı çizgi romanlardan ötürü bu habere heyecanlanacağını düşünüyorum. Kendisinin en popüler işi Daredevil’e kazandırdığı “Guardian Devil” hikayesinin yanında daha önce “Green Arrow” yazmışlığı da olması bir artı, ki bu yukarıda bahsettiği karakteri de orada kendisi yaratmıştı zaten. Yine aynı karakteri içeren “Batman: Cacophony” hikayesi de okumaya değer bir iştir. Sonrasında bir başka yeşil ve maskeli karakter Green Hornet’i de hayata döndürüp popüler hale getiren Smith’in kızının adının da -adamın ne kadar geek olduğunu tekrar vurgulamak adına- Harley Quinn Smith olduğunu da hatırlatmak isterim.

Son zamanlarda bizlere “Vaaay” dedirtecek bir işe imza atmamış olsa da, giderek daha dibe batmakta olan Arrow’u belki de bu bataklıktan kurtaracak isim Kevin Smith’tir. Siz ne düşünüyorsunuz geekler? Kevim Smith Arrow’u yeniden izlenebilir hale getirir mi, yoksa bu dizi artık hayatta kurtulamaz mı? Yorumlarda paylaşın tartışalım.

Author

A Man Who Walks Alone... @tutkutuzlu

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.