Bitişinin üzerinden neredeyse iki yıl geçmişken gelin hepimiz, elimizi vicdanımıza koyalım ve itiraf edelim: Game of Thrones dizisi gibisi gelmedi. Yani biliyorum dizi genel oranda mükemmel bir dizi değildi hatta final sezonuyla beraber kötü hatırladığımız diziler arasına koyduk ve bu iki yılda Game of Thrones’dan daha iyi diziler de izledik. Ama bizi onun kadar heyecanlandıran, bütün dünyayı aynı anda teorilerden teorilere sürükleyen, izler izlemez başkasıyla konuşma isteği uyandıran bir başka dizi daha gelmedi. Game of Thrones’un yokluğunu aradığımız şu günlerde ise güzel haberler yine Game of Thrones yakasından geliyor. Game of Thrones evreninin öncesini anlatacak Tales of Dunk and Egg dizisinin yapım çalışmalarına başlanılıyor!

Variety’nin özel muhbirlerinden öğrendiği habere göre HBO’da yayınlanmak üzere çalışmalarına başlanan Tales of Dunk and Egg dizisi, Game of Thrones dizisinden doksan yıl önceki olayları konu alacak. George R.R. Martin’in kaleminden çıkan Tales of Dunk and Egg adlı kitaptan uyarlanacak dizide; bizim kitaplarda ve dizide gördüğümüz Üstat Aemon‘un erkek kardeşi olan “Egg” lakaplı Aegon V Targaryen’in, “Dunk” lakaplı Ser Duncan the Tall ile beraber çıktıkları maceraları konu alacak. Onun hikâyelerine ilk elden şahit olmak çok güzel bir haber. Martin’in bu ikili için yazdığı Tales of Dunk and Egg kitabı ise “The Hedge Knight”, “The Sworn Sword” ve “The Mystery Knight” isimli toplamda üç hikâyeden oluşuyor.

Açıkçası dizinin bu sefer bitmiş bir kaynak materyale sahip olması ve Game of Thrones kadar büyük değil de o evrende geçen, küçük bir yol hikâyesini konu alacak olması beni mutlu ediyor. Öte yandan dizinin, A Song of Ice and Fire serisindeki olayları, daha yakından görmemize olanak sağlayacak olması çok daha güzel bir haber. Açıkçası ben çok özledim ASOIAF evrenini ya. Her ne kadar sonunun berbat olduğunu bilsem de yine de dizinin öncesini anlatan hikâyeleri çok büyük bir keyifle izlemek istiyorum.

Siz Game of Thrones evrenini özlediniz mi? Sizce Tales of Dunk and Egg dizisi, GoT’un ağzımızda bıraktığı kötü tadı silmeye yeter mi? Yorumlara gelin de eski günleri şöyle bir yad edelim.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.