Marvel’ın dördüncü fazını planlarken kilit taşlarından biri olarak düşündüğü The Eternals filminin çekimleri, an itibariyle tamamlandı. Açıkçası, fazla bilinen karakterler olmasalar da Marvel’ın çizgi roman evreninin önemli karakterlerini barındıran Eternals’ın MCU uyarlamasında başrolleri Angelina Jolie, Salma Hayek, Don Lee, Kumil Nanjiani ve Kit Harrington gibi isimlerin olacağını artık biliyoruz. Kevin Feige‘nin yapımcılığını üstlendiği bu filmin 6 Kasım 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

Açıkçası, Eternals’ın çizgi romanlarına sadece bir-iki defa göz gezdirmiş bir kişi olarak fazla ayrıntı verebileceğimi düşünmüyorum ama yine de anlatayım: Eternals dediğimiz bu grup, Marvel evreninin tanrısal varlıkları olan Celestial’lar tarafından, binlerce yıl önce insan ırkına yapılan bir deneyin sonucu. Bu grubun içerisindeki insanlar, sonsuza yakın denebilecek kadar uzun yaşayabilen ve fantastik güçlere sahip kişiler. Uzun yaşamları hasebiyle, filmin de yedi bin yıl gibi devasa bir zaman dilimi içerisinde geçebileceğini anlayabiliyoruz.  Karakterleri tarihin farklı noktalarında izleyebileceğiz ve kim bilir, belki de tarih içerisinde MCU’nun geçmişine dair daha çok detay görme imkânımız olacak.

Elbette Eternals filmi olacak da, onların aynı kaynaktan çıkmış düşmanları Deviants olmayacak mı? Sonuçta şu ana kadar onlardan biri olan Thanos‘u gördük bile, hatta Avengers ekibi uzun bir süre boyunca onunla uğraşıp  ancak alt edebildi. Antik Roma ve Antik Yunan mitolojilerinden ilham alınarak yaratılan bu karakterlerin içerisinde Kronos, Uranos, Eros ve Ikaris/Ikarus gibi tanıdık isimlere rastlamak mümkün.

Filmle ilgili bir başka gelişme de muhtemelen Kit Harrington’ın Black Knight’ı ile Gemma Chan’ın Sersi’si arasında yaşanacak olan romantik ilişki. Setten sızan fotoğrafların da bir nebze doğruladığı bir olasılık bu ancak herhangi bir fragman görmeden bu konuda fazla spekülasyona girmemek gerek.

Bütün bu detayları bir kenara bırakıp, MCU’nun dördüncü fazına odaklanarak bu filme bakarsak, ortaya fazlasıyla mistik bir tablo çıkacak gibi görünüyor. Önceki üç fazın toplamında Infinity Saga’nın oluşturduğu; ciddi, teknolojik gelişmelere bağlı süper kahramanlar ve kötülerin yerine, daha mistik güçlere sahip ve daha büyük boyutlarda varlık gösteren kişilikler arzıendam edecek. MCU’nun aldığı bu yön sizde hangi düşünceleri uyandırıyor bilemem ama bence şu ana kadar izlediğimiz filmlerin çok daha üstünde bir evrene doğru yol almaya başladık bile.

Author

Kendisinden başka mülkü olmayan, tüm insanlığa karşı sevgi dolu, sıradan bir insan. Beat yapmayı, çizgi roman yazıp çizmeyi amatör ruhuyla, profesyonelce sever. Kendisini Instagram'da @thewritermusic adıyla bulmanız mümkündür.

1 Comment

  1. Thanos a da rastlar miyiz acaba oyle goz ucuyla da olsa? 🙂

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.