“Bildiğim tek şey kılıç sallamak.”

Berserk 1997’de yapılmış ve 1998’de bitmiş olan bir anime. Uzun zannetmeyin çünkü ortalama ayda bir tane çıkmış ve toplamı 25 bölüm. Aslında animeden önce mangası çıkmış (manga halen de çıkmaya devam ediyor), ardından da anime olarak hazırlanmış. Hikayenin yazarı Kentaro Miura. Peki, iyi bir iş çıkarmış mı? İnceleyelim.

Hikaye Guts adlı kiralık askerin etrafında dönüyor ancak tam anlamıyla ona odaklanmış olduğunu söyleyemem. Onun kadar önemli ve derin -hatta neredeyse daha derin- karakterler de mevcut.  Guts, ilk bakıldığında hatta ikinci bakıldığında da görüldüğü gibi oldukça basit bir kiralık asker. Kendisinin de ifade ettiği gibi tek bildiği şey kılıcını sallamak. Kılıç da kılıç hani, öyle büyülü, özel dövülmüş falan değil ama vurdu mu üç kişiyi öldürüyor. Bunun dışında çok düşünceli olmayan, basit bir hayatı olan bir adam belki bir barbar diyebiliriz. Tabi yaşadığı olaylarla o da çevresi de fazlasıyla değişiyor.

10525086_10152281077556961_1905772925_n

Guts’ın hayatı Band of the Hawk’a katılmasıyla farklılaşır. “Dost” denilen şeyin varlığına fark etmeye ve buna alışmaya başlar. Özellikle topluluğun lideri Griffith ile iyi dost olurlar (Neredeyse daha ileri gideceklerdi, neyse…). Griffith ise Guts’ın tam tersidir: Kültürlüdür, incedir, akıllıdır ve çok iyi bir liderdir. Bunlara ek olarak Guts’tan da daha iyi dövüşmektedir. Böylece ikili savaştan savaşa koşarlar.

Gerçekten de animede bol bol savaş görüldüğü için kanlı sahneler, kopan uzuvlar eksik olmuyor. Bu açıdan her izleyiciye hitap etmeyebilir. Ayrıca günümüz animelerinin çizgilerine benzemeyen yapısı ilk başta insanı rahatsız etse de (itiraf ediyorum) daha sonra kendine alıştırıyor.

Savaş sahneleri demişken çok egzotik, çok müthiş, çok görkemli savaş sahneleri beklemeyin çünkü yok. Yani bu açıdan anime oldukça gerçekçi olmuş. Filler falan zaten yok. Olduğu gibi izliyorsunuz.

Başta söylediğim gibi karakterlerden özellikle bir grubu gayet detaylı şekilde yapılmış. “Animenin başında neydi sonunda ne oldu” diyebileceğimiz yerler oluyor ve 25 bölümde bunun verilebilmesi gerçekten de başarı. Ama öyle büyük bir eksi var ki, neredeyse bütün artıları silecek.

10564791_10152281077586961_1124506070_n

Maalesef anime yarım kalmış arkadaşlar. 25 Bölümün 24’ünü zevkle izliyorsunuz, son bölümlerde resmen aklınız çıkıyor (özellikle son bölüm gerçekten çok çok iyi) ama tam o anda, yani sonraki bölüme tıklamaya çalıştığınız anda, hezimete uğruyorsunuz. Çünkü 26. bölüm yok! İsteyen insanlar geri kalan bölümleri mangadan takip ediyor ama uyarayım ki anime ile başlayıp mangadan devam etmek pek tatlı değil. Üstelik manga ortalama ayda bir kez çıkıyor bu da takibi iyice zorlaştırıyor.

Bütün söyleyecekleri toparlayacak olursak, Berserk hiç fena bir anime değil. Özellikle gerçekçi savaş sahnelerinden hoşlanan, bunun yanında duygusallığın da iyi kötü yaşandığı animeleri sevenlere tavsiye ederim. Ama animenin sonuyla ilgili uyarımı da mutlaka dikkate alın.

Alakasız Not: Guts’ın davranışlarını, hareketlerini ve düşünce tarzını iyi inceleyerek FRP’lerde yapabileceğiniz güzel bir barbar rolü bulabilirsiniz. Adam aptal değil, sadece yol yordam bilmeyen biri.

Author

Lisans bitti, yüksek lisans bitti, askerlik bitti ama yazmaya ve FRP'ye olan ilgisi bir türlü bitmedi. Tam bir Frp tutkunu, hoş sohbet, biraz umursamaz biraz da tembel. Nerede kötü adam varsa onu sever. İyilikten hoşlanmayan bir süper kahraman. Bir Batman değil ama bir Robin. İzini bulmak için Facebook'a Seçkin Özcan yazmanız yeterli. Face'i var, sohbet için. Bir de artık kızılı var.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.