Süper kahraman janrasına ilgisi olan olmayan herkesin üzerinde anlaştığı bir konu var: Daredevil dizisinin mükemmel bir yapım olması. Yani sadece süper kahraman janrası içerisinde değil tüm Netflix işleri arasında sayılı yapımlardan bir tanesi Daredevil. Eh, haliyle bu kadar iyi bir süper kahraman dizisine karşı bizim de duygusal bir bağımız var. Ya da en azından vardı.

Takvimler bundan tam olarak iki yıl öncesini, 29 Kasım 2018’i gösterdiğin bu kadar duygusal olarak yaklaştığımız yapım olan Daredevil, üçüncü sezonunun ardından iptal edileceği söylendi. Hepimizi adeta yasa boğan bu kararı anlamakta güçlük çektik, inkâr ettik hatta ve hatta isyan ettik. Fakat tüm bu isyanlarımız karşılık bulmadı ve dizi her şeye rağmen iptal edildi. Fakat dün itibariyle Daredevil’ın yayın hakları, asıl yuvası olan Disney’e geri döndü ve bizim bir kez daha umutlarımız yeşerdi.

Aslına bakarsanız Daredevil ve Marvel’ın diğer Netflix dizileri birer birer iptal edildiği dönem Disney’in, şimdilerde Mandalorian sayesinde çokça adından söz ettiğimiz Disney+ adlı bir dizi ve film izleme platformu açacağını konuşuyorduk. Bu yüzden bahsi geçen bu, iptal edilen dizilerin Disney+’a taşınacağını düşünüyorduk. Aslında bence hâlâ düşüncelerimizde çok da haksız değiliz. Fakat hiçbirimiz bunun iki yıldan daha fazla süreceğini düşünmüyorduk tabii ki! Biz birkaç ay Disney+ kendini oturtur sonra da biricik Matt Murdock’ımızı bize duyurur diye düşünüyorduk. Gerçekten bu ayrılık çok uzun sürdü!

Neyse efendim sonunda beklenen oldu ve Daredevil’ın yayın hakları yeniden Disney çatısı altına geri döndü. Bu noktadan sonra hayranların bu kadar beklediği, geldiği anda Disney+’a seviye atlatacak olan Daredevil’ın, Disney tarafından değerlendirilmemesi imkânsız gibi bir şey. O yüzden bana göre Daredevil dizisinden iyi haberlerin gelmesine yalnızca sayılı günlerimiz var.

Fakat bu noktada Disney+’ın getireceği Daredevil’ın, Netflix ile aynı tonlara sahip olup olmayacağını biraz tartışabiliriz. Yani şimdiye kadar daha “aile platformu” olmayı tercih eden Disney+’ın, Daredevil bölümlerinden alışık olduğumuz o karanlık ve kanlı atmosferi verebileceğinden pek emin değilim ama yine de ne olursa olsun o tek çekim dövüş sahneleri bir kez daha görme ihtimali bile benim coşmama yeter!

Sadece Daredevil’in Disney+’a dönme haberi bile tüm dünyadaki Daredevil hayranlarını harekete geçirmeye yetti. Hayranlar, #SavetheDaredevil etiketinin Twitter’da trendtopic listesine sokmayı başardılar. Eh, bu noktada biz de kendimizi geri çekmiyor ve bugün daha yüksek bir sesle #SavetheDaredevil diyoruz!

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.