Yedinci sanat dalı olarak nitelendirilen sinema, biz geekler için çok daha büyük bir anlam ifade ediyor. Zamanımızın çoğunu sevdiğimiz senaristler, aktörler, yönetmenler üzerinden konuşarak geçiriyor ve sevdiğimiz ya da sevmediğimiz filmleri birbirimizle tartışmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Kendimi kesinlikle bu övgünün dışında bırakarak söylemeliyim ki aramızda da muhteşem sinema geekleri var. Bu konuda iyiyiz yani ayıptır söylemesi. Ama işte ne kadar sinema geeki olursak olalım, bazen içimizdeki çocuk ortaya çıkıyor ve iki tane büyük canavarın birbirine vurmasını da izlemek istiyoruz işte ne yapalım. O yüzden müsaadenizle bu zamana kadar biriktirdiğimiz tüm kültürümüzü bir kenara bırakıyorum ve Godzilla vs Kong filminden gelen ilk fragmanı sizle paylaşıyorum.

İlk paragrafta da söylediğim gibi, yedinci sanat dalı olarak gördüğümüz sinemayı çok ciddiye alıyoruz ve bu sanat dalından çıkacak eserlerde, belli başlı parametreleri dikkate alıyoruz. Senaryosu iyi mi, sinematografisi güzel mi, oyunculuklar nasıl gibi soruların her biri bizim için oldukça önemli birer konu. Ama işte bazen açıp hiçbir alt metin okumadan, boş kafa ile izleyeceğiniz filmlere de ihtiyaç duyuyor insan. O yüzden Godzilla vs Kong filmine gerçekten gerek var mıydı? Bizce vardı!

Bu konuya bir açıklık getirdiğimize göre artık fragmanımıza geçelim. Legendary Entertainment‘ın 2014’de Godzilla filmini yeniden çekmesiyle başlayan ve 2017 yılında resmileşen Monsterverse’ün dördüncü filmi Godzilla vs Kong, şimdiye kadar izlediğimiz iki büyük canavarı karşı karşıya getiriyor. Tam bu noktada Kong’un boyutlarının, Godzilla ile kapışması için oldukça büyük bir hale getirildiğini söylememiz gerekiyor sanırım. Bir de Godzilla’nın atomik nefesine dayanabilsin diye onu absorbe eden bir silah vermişler eline. Öte yandan fragmandan öğrendiğimiz bilgiler ışığında bu karşılaşma, Godzilla ve Kong’un ilk mücadeleleri olmayabilir. Dünyada canavarların kol gezdiği bir zamanda bu iki büyük canavar, canavarlar kralı olmak için birbirleriyle daha önce de mücadele etmiş olabilir.

Açıkçası 26 Mart’ta HBO Max üzerinden yayınlanacak olan Godzilla vs. Kong filmini ben izlemek istiyorum. Hani sinemalar açık olsaydı muhtemelen gitmezdim ama yine de evimde, oturduğum yerde bu iki canavarın birbiriyle dövüşmesini izlemekten büyük bir keyif alacağım gibi gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.