Diablo Efsanesi

diablo-3-reaper-of-souls-crusader

Diablo 3 çıkmadan deliler gibi bir umut vardı içimde. Senelerdir beklediğim, hayalini kurduğum Diablo geri dönüyordu.Sonra oyun çıktı, önce oyuna giremedik. Blizzard sağolsun serverları böyle bir hücüm beklemiyormuş… Zamanında Beşiktaş’ta Alexa’dan Diablo 2’yi alıp koşa koşa eve gelişimi ve sabaha kadar necromancerla oynadığım günleri hüzünle aldım. Parasını verip aldığım Diablo 3’ü oynayamıyordum.

Sonra oyunu oynayabilmeye başladık. Birde ne göreyim saçma sapan lootlar ve oyunu oynamayı tamamen anlamsız kılan bir Auction House. Oyundaki amaç para farmlayıp AH’ye gidip en güzel lootları almak olmuş.

Oyun çıktıktan sonra sonra gelecek denilen PVP hiç bir zaman gelmedi. Blizzard büyük bir ciddiyetle AH üzerinde geliştirmeler, gerçek para ile AH gibi konulara yöneldi. Uzun lafın kısası güzelim oyunu piç ettiler (benim ve arkadaşlarım için).

Sonra gün geldi Blizzard, hata ettik AH gerçekten insanların hayatını kolaylaştırır dedik ama öyle olmadı dedi (büyük yalan, gerçek para üzerinden mis gibi komisyonumuzu alırız işimize bakarız diyorlardı ama yemedi).

Konsol ve Loot 1.5

Bu arada konsolda da çıktı D3 ve tek anlamla harikaydı! Xbox 360’ta Diablo3 oynarken PC’de harcadığım zamana üzüldüm. Keşke hiç oynamasaymışım PC’de direkt Xbox 360’ta oynasaymışım dedim. Kontroller, yeni adam edilmiş loot 1.5 sistemi, ölünce öldüğüm noktadan devam edebilmek, internet bağlantısına ihtiyacımın olmaması, arkadaşlarımla oturup tek ekranda 4 kişi deliler gibi adam kesebilmek. Gerçektende muhteşem bir deneyimdi. Keşke Blizzard bizlere böyle bir kazık atmamış olsaydı.

Gel zaman git zaman, Reaper of Souls açıklandı. AH tamamen kalkıyor dendi. Konsolda uygulanan loot sistemi geliştirilerek PC’ye gelecek dendi (anlamsız epiclere son).

http://www.youtube.com/watch?v=jmsZU8ppD6Q

Reaper Of Souls

Reaper of Souls 25 Mart’ta çıktı, aslında Diablo 3’ün olması gereken oyun olarak çıktı Reaper of Souls… Düzgün loot sistemi (konsoldaki 1.5’in gelişmiş hali 2.0), kusursuz bir bağlantı. Saçma sapan item alınabilecek bir AH olmaması, random dungeonlar, adam edilmiş bir craft sistemi, ilk oyundaki Paladinin uzak akrabası Crusader, reefler, bountryler ve işinize yarayacak güzel güzel Epicler!diablo-3-reaper-of-souls-screenshot-6

Diablo 3’e bir şans daha vermek isterseniz güzel bir fırsat.

Bu arada oyun xbox 360’ta ve PS3’te çıkmayacak. Sadece PS4’te çıkacağı duyruldu (Xbox one için de geliştiriliyormuş ancak çıkıp çıkmaması belli değilmiş). Sırf bu yüzden PS4 almayım mı diye düşündüğümü de itiraf edeyim 🙂Diablo_3_Ultimate_Evil_Edition_60435

Author

Güncel masa üstü oyunları takip etmek için: https://instagram.com/egetunca Sorularınız için: egetunca@gmail.com

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.