Bu yıl salgın sebebiyle kapanan sinema ve tiyatrolar yüzünden dijital film ve dizi izleme platformlarının değeri arttı. Hele bir de Tenet’in kötü gişe sonuçları yüzünden bu değer, her geçen gün daha da artacak gibi gözüküyor. Fakat işte, işin kötü yanı, her ne kadar dijital platformlar salgın döneminde kimseyi evden çıkartmadan içerik sunmanın kaymağını yese de onların da farklı bir sorunu var; yayınlayacak içerik bulamamak! İşte Netflix, bu fellik fellik içerik arayışında üç adet filmi platformuna kattı.

Her sektörü vurduğu gibi dizi ve film sektörünü de derinden etkileyen salgın yüzünden artık çekilen filmler ve diziler ertelene ertelene bir hâl oldular. Ertelenmeyip sinemada gösterime girenler ise adeta girdiklerine pişman oldular. Öte yandan gelecek senelerde gelmesi beklenen ve çekimlerine yeni başlayan ya da çekimleri devam eden birçok yapım da pandemiden kendilerine düşen payı aldılar ve çekimlerini durdurmak zorunda kaldılar. Hatta geçenlerde 2021 yılına yetiştirilmeye çalışan Batman’in çekimleri, setten birinin corona olduğu dolasıyla durdurulmuş daha sonra setteki bu kişinin bizzat dizinin başrol oyuncusu Robert Pattinson olduğu ortaya çıkmıştı. Velhasılıkelam dizi ve film sektöründe işler, hiç de iyi gitmiyor.

Dijital platformlar herkesin eve kapandığı bu dönemde altın çağlarından birini yaşasalar da onlar da hazıra dağ dayanmayacağının farkındalar. Şimdilik ellerindeki, hâlihazırda çekimleri bitmiş dizi ve filmleri aboneleriyle buluştursalar da ellerindeki hazır yapımların biteceğini anladılar.

İşte bu yüzden dijital platformların en büyüklerinden biri olan Netflix, bu içerik arayışında gözünü film festivallerine dikti. Önce Venice film festivalinde Vanessa Kirby’nin En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı Pieces Of A Woman filmini satın alan Netflix, daha sonra Halle Berry’nin yönettiği Bruised filmini platformuna ekledi. Bu iki filmin üstüne bir de son zamanlarda BlackKklansman ve Tenet filmleriyle yıldızı parlayan John David Washington ve yıldızı her zaman parıl parıl olan Zendaya’nın başrollerinde olduğu Malcolm & Marie filmini 30 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir rakama satın aldı.

Netflix bunu tabii ki kara kaşımızın kara gözümüzün hayrına yapmadı fakat yine de oturduğumuz yerden, pandemi döneminde festival filmlerini izlemek benim için gayet harika bir olay. O yüzden Netflix’in bu hamlesini gayet başarılı buluyorum. İçerik getir bize Netflix! Sar oradan üç beş festival filmi!

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.