Dört doktoru cebinden çıkartan, hatta 60’lı yıllardan başlayıp gelen, exterminate sevdalısı, Moffat tartışmacısı, ülkemizin güzel Whovianları!

Favori bölümler değişir. Kimi “Time of the Doctor” der, kimi Van Gogh’lu bölüm, kimi Tennant’ın son bölümünü sayar, kimi Smith’in ilk bölümünü… Bence ya “Blink”, ya “Doctor’s Wife”. Ama hiç izlemediğiniz, bizim de kısa süre önce keşfedip size getirdiğimiz EFSANE bir Doctor Who bölümü var. Ortaya çıkış hikayesi kendisinden efsane.

Bu belki de en efsane Doctor Who bölümünü hiç izlemediniz. Öyle bir bölüm ki, tartışmalı isim Steven Moffat, 2005 yılından önce yazmış. Öyle bir bölüm ki, 9’uncu, 10’uncu, 11’inci, 12’nci ve 13’üncü Doktor kendini gösteriyor! Öyle bir bölüm ki, Doktor aynı bölümde hem Master ile, hem de Dalekler ile kapışıyor. Öyle bir bölüm ki, çoktandır dedikodusu dönen ilk kadın Doktor kendisini gösteriyor. Öyle bir bölüm ki, Rowan Atkinson başrolde!

Ve karşınızda Türkçe altyazılarıyla, Geekyapar‘ın gizli Whovian sevdalısının kişisel emeğiyle ve sevgisiyle, Moffat‘ın kaleminden, efsane Doctor Who bölümü, “Ölümcül Ölüm Laneti”!!

İzlediniz mi? Vay be! Ne dersiniz?

Bu bölüm, 1996 ve 2005 arasında, BBC tarafından yaptırılan tek Doctor Who bölümü. Çok tuhaftır, Steven Moffat‘ın kaleminden çıkan bölüm, 2005 sonrası yıllarda Doctor Who’nun gideceği yolun habercisi olmuş. Diğer güzel tarafı, Doctor Who olmayan yıllarda orjinal ekipmanları da kullanmış ki, harika bir iş çıksın ortaya. Bir de şu bölümün bir kenarında River Song gözükse, otur ağla. Daleklerin sesleri de orjinal Dalek seslendirmecisi abiden.

Peki ne dersiniz? Doctor rolünde Rowan Atkinson izlesek fena mı olurdu? Ya Hugh Grant? Ya en sondaki kadın Doctor?

Yarı-gerçek bu Doctor Who bölümü, Doctor Who sevenler için hazine bir bölüm. Keyifle izlediyseniz ne mutlu bize!

Author

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.