Şimdi sizden, geçen sene sizi üzen olayları alt alta sıralamanızı istesem oldukça uzun bir liste ile karşıma çıkacaksınız, o yüzden hiç istemiyorum böyle bir şey. Fakat şundan eminim ki geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Chadwick Boseman’in ölümü, hepimizin bizi üzen şeyler listesinin en üstlerinde yer almıştır. Özellikle Black Panther filmiyle bir anda kültürel bir akıma önderlik eden ünlü oyuncu, biz onu izlemeye doymadan aramızdan ayrıldı. Chadwick Boseman’in ölümünden sonra uzun bir süre kimse ona saygısından Black Panther’e ne olacak diye düşünmedi. Fakat hayat devam ediyor ve artık yavaş yavaş Disney de Black Panther için yeni planlar yapmaya başladı. Marvel Sinematik Evreni için gelecek Black Panther’in devam filmi için devam eden çalışmalar bir yana dursun Disney, Black Panther dizisi için Ryan Coogler ile anlaşmaya vardı bile!

Gelin kabul edelim Black Panther her şeyiyle özel bir filmdi. Bakın bu noktada itiraz edecekler için kelimelerimi gayet dikkatli seçtiğimi söylemek istiyorum. Black Panther belki “güzel” bir film değildi ama müzikleriyle, kıyafetleriyle ve bir anda popüler kültürde kendine büyük bir yer bulmasıyla çok “özel” bir filmdi. Bu yüzden herkes ikinci filmi büyük bir heyecanla bekliyordu. Fakat Chadwick Boseman’in ölümü hem filmi sevenleri büyük bir üzüntüye sevk etti hem de ikinci filme ne olacağı sorusunu insanların aklına getirdi. Geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Kevin Feige, ne Chadwick Boseman’i CGI olarak filmde kullanacaklarını ne de onun yerine başka bir oyuncu seçimi yapacaklarını söyledi. Bunun için daha farklı bir çözüm yolu bulacaklarını söyleyen Feige, Ryan Coogler’ın senaryo için çalışmalara başladığını da ekledi. Fakat görünüşe göre Ryan Coogler sadece Black Panther’in devam filmi için değil, aynı zamanda televizyon dizisi için de Disney ile anlaşmış.

Şimdilik hiçbir şeyi belli olmayan proje için, sadece Ryan Coogler ve Disney’in başındaki adam olan Bob Iger’ın açıklamaları var. Her iki ismin de birbiriyle çalışmaktan oldukça heyecanlı olduklarını söyledikleri bu açıklamalarda projeye dair ser verip sır vermiyorlar. Fakat yine de artık Disney+’a gelecek bir Black Panther dizisi için şimdiden gün saymaya başlayabiliriz. Ve size bir şey söyleyeyim mi: Black Panther dizisi, devam filminden çok daha iyi bir fikir.

Şimdi şöyle düşünün, Black Panther filmi bir buçuk saat sürecek ve bize bu süre içerisinde bize hem T’challa’ya ne olduğunu anlatacak, hem yeni bir hikâye kuracak hem de bu hikâyeyi aynı film içerisinde sona erdirmeye çalışacak. Bir filmin üzerine bu kadar yük yüklenmesi genelde çok iyiye alamet değildir. Bu yüzden açıkçası Black Panther’e yapılacak bir devam filmi yerine, Wakanda’da geçen, sıradan bir Wakanda vatandaşının hayatını anlatan ve o dünyadaki herhangi bir hikâyeyi anlatacak bir diziye ben daha sıcak bakıyorum. Yazımın en başında dediğim gibi Black Panther “güzel” değil ama “özel” bir filmdi. Bu özelliği ona kazandıran etmenlerden bir tanesi olan Wakanda’nın içinde geçecek güzel bir dizi benim açımdan devam filminden çok daha güzel olacaktır.

Siz ne düşünüyorsunuz Black Panther dizisi hakkında? Sizce devam filmi mi daha güzel bir fikir yoksa Black Panther dizisi mi? Yorumlara yazın biraz Wakanda konuşalım.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.