Çevrimiçi dizi, film izleme siteleri ya da oyun kütüphaneleri ortaya çıkmaya başladığında hepimiz korsan şapkalarımızı ve göz bantlarımızı rafa kaldırmıştık. Zira artık bu içeriklere ulaşmak hem çok kolay hem de çok ucuzdu. Fakat sektörün bir anda aşırı fazla büyümesi, onlarca farklı dizi ve film izleme platformunun peydah olmasına dolayısıyla onlarca farklı abonelik ücreti ödememize sebep oldu. Biz en azından rekabetin iyi olacağını, tüketicinin işine yaracağını düşünürken son zamanlarda gelen haberler hiç de böyle olmadığını gösterdi. Ülkemize birkaç ay önce gelen Disney Plus, tüm dünyada abonelik ücretlerine zam yapmayı planlıyor hem de reklamlı ve reklamsız seçenekleriyle birlikte!

8 Aralık tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan zamlara göre hâlihazırda 7,99 Dolarlık Disney Plus aboneliği 10,99 Dolar, yine 7,99 Dolar’a satılan Hulu aboneliği ise 14,99 Dolar olacak. Öte yandan hem Disney hem de Hulu, içerisinde reklam bulunan iki yeni abonelik sistemini de kullanıcılarıyla buluşturacak. Ayda 10.99 ya da 14,99 Dolar ödemek istemeyen Hulu ve Disney Plus kullanıcıları her iki platformun 7,99 Dolarlık “reklamlı” abonelik sistemine dahil olacak. Biz ülkemizde şu an 7,99 Dolarlık sistemi 35 TL’ye kullanıyoruz. Eğer zamlar bizim ülkemizde de geçerli olursa 35 TL’ye, tam sürümlü abonelik sistemi yerine muhtemelen film ve dizi aralarında reklam izlemek zorunda kalacağımız bir abonelik hizmeti alabileceğiz. Tam sürümün ne kadar olacağını da hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Öncelikle bu “reklamlı abonelik” hizmetinin, Netflix ve Disney Plus gibi dünya devletlerinden önce Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen’in bulmasından dolayı gurur duyuyorum. Kelimenin tam anlamıyla iki şeytanın aklına gelmeyen yine bizim aklımıza gelmiş. Öte yandan bu reklamlı abonelik mevzusu benim fazlasıyla tadımı kaçırıyor. Korsan kullanmayayım, yasal yollarla sevdiğim içerikleri tüketeyim diye abone olduğum bir platformda dizi izlerken reklam çıkacaksa, rafa kaldırdığım korsan şapkamı ve göz bandımı yeniden takarım. Hayır bir de sansürlü falan izliyoruz çoğu şeyi…

Siz ne düşünüyorsunuz sevgili dostlarım? Sizce Disney Plus’ın ve muhtemelen ilerleyen zamanlarda Netflix’in düşündüğü bu reklamlı abonelik hizmeti kullanıcıyı memnun eder mi? Yoksa çevrimiçi dizi ve film izleme platformlarının çöküşlerine şahit olmaya mı başlıyoruz? Yorumlarınızı bekliyorum?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.