Zaman yolculuğu çoğu zaman kafa karıştırıcıdır. Ama söz konusu Dark olduğunda çok kafa karıştırıcıdır. Ne de onca karakteri, karakterlerin aile ilişkilerini ve kişisel motivlerini anlatmak yetmiyormuş gibi bir de bu kadar karmaşık işlere girmek ve seyirciye “Alın size hardcore bilim kurgu!” diye bağırmak zor iş. Ama Dark bu riski aldı ve altından kalktı. Örneğin Rotten Tomatoes tarafından kullanıcıların tercihiyle en iyi Netflix dizisi seçildi. Netflix’in farklı ülkelere yaptığı yatırımlardan en başarılısı da yine Dark olsa gerek, Rotten Tomatoes %100 Fresh sertifikası da vermişti diziye.

Bu yüzden bugün oturup soyağaçları incelemeye başlamak için oldukça uygun bir gün, “Önceki sezon ne olmuştu ya,” diye özet karıştırmaya da başlayabilirsiniz. Dark’ın yeni sezonunun tarihi belli oldu: 27 Haziran’da ayrılık bitiyor! Bu haber kesmedi derseniz şu kısa trailerı da bırakıyoruz şöyle.

Bu fragman yavrusu videoda çok fazla bir şey görünmüyor, ki bu bizi çok şaşırtmıyor. Hoş, şöyle de bir gerçek var: Asıl fragman gelse ve çok önemli bir sahne gösterseler bile anlayamayız ki, tam olarak spoiler yemek mümkün değil gibi bu dizi için. Benim özellikle beklediğim şey tüm hikâye tamamlanınca geriye dönüp baktığımızda “Aa bak şurda şunu çakmışlar aslında!” demek, umarım bol bol foreshadowing yapmışlardır. Böylece uzun süre küçük detaylar bulmaya devam eder ve maraton yaptığımızda maksimum zevk alırız hayranlar olarak. Çok istediğim başka bir şey de tam anlamıyla döngüyü kırmaları. Zaten fragmanın sonunda da “Son döngü başlıyor, son döngü bitiyor” sözcükleri okunuyor. Umarım bu kırılamaz döngülerin dışına çıkar ve doğa yasalarını biraz esnetirler: takdir edersiniz ki doğa yasaları şu anda epey sinir bozucu ve kimi zaman ensest. Bu yüzden karakterlerin kendi kaderlerinin efendisi olmalarını istiyorum, bunun kolay olmayacağını da biliyorum tabii. Ama zorlu yolun sonunda tüm karakter gelişimleriyle bu kaderci çizgilerin dışına çıkarlar.

Şimdi gördüğümüz üzere yeni sezonda yangın var, kan var, kafa karışıklığı var, zamanda yolculuk var, var ki var! Aklımızda da bir sürü soru var: Acaba bu fragmanda görmediğimiz neler var? Acaba final seyircileri tatmin edecek mi? 27 Haziran’a kadar ne yapacağız? Tamam, bu da soru mu, tabii ki ilk iki sezonu tekrar izleyeceğiz ki neler olmuştu hatırlayalım ve en önemlisi teori üretelim.

Siz ne diyorsunuz? Döngüyü kırabilecekler mi karakterlerimiz? Fatalizme karşı omuz omuza mıyız?

Author

İstanbul'da yaşıyor, buraya yazacak havalı bir şey de bulamadı. @charles_bourbaki

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.