Bugün itibariyle aldığımız haberlere göre Doctor Who, yeni sezon onayını almış bulunuyor. Bekleyenlerin gözü aydın. Bu kadar uzun zamandır devam eden ve görece popülerliğini de sürdüren dizi için yeni sezon onayı çok da beklenmedik bir gelişme değildi zaten. Ancak, Doctor Who’yu ilgilendiren tek haberimiz bu değil: Zira Jodie Whittaker’ın Hollywood Reporter’a on ikinci sezonda yeni maceralar için döneceği yönünde bir açıklaması olmuş, bizim de bu konuda söyleyecek birkaç sözümüz var.

Daha öncesinde hem klasik seride, hem de modern seride -Doktor’un yol arkadaşları da dâhil- pek çok oyuncuyu birden fazla sezonda izlediğimizi göz önünde bulundurursak; Jodie Whittaker’lı ikinci bir sezon izleyecek olmamız tek başına beklenmedik bir şey değil aslında. Fakat Whittaker’ın Doctor Who’nun yarım asrı geçen tarihinde Doktor rolünü canlandıran ilk kadın olması, rol için açıklandığı tarihten itibaren zaten bir kısım çevrelerde tepkilere sebep olmuş; birtakım kutuplaşmalara da yol açmıştı. Bunun üzerine bir de 11. sezonun beklenildiği kadar iyi gitmediğini hesaba katarsak, Whittaker’lı bir başka sezon görememe ihtimalimizin olması mümkündü.

jodiewhittaker.doctor who

Whittaker’lı sezonun öncesinde en büyük korkum, yazar değişiminden kaynaklanabilecek pek çok sorunun ve gerek yeni yazarımızın beyanları, gerekse de kreatif ekipçe altı çizilen değişim vurgusunun sonucunda ortaya çıkabilecek pek çok bozukluğun suçunun Jodie Whittaker’a – daha doğru bir ifadeyle başrolün bir kadın olmasına yıkılmasıydı. Benimle aynı korkuyu paylaşan pek çok kişinin de olduğunu düşünüyorum. Chibnail’in yazarlığıyla geleceği kesinleşen 12. sezon onayının ardından Whittaker’dan gelen bu açıklama, endişemizin -en azından şu an için- yersiz olduğunu göstermesi bakımından önemli.

Bu sezon sizlerin ne kadar beklentisini karşıladı, pazar günü yayınlanacak olan son bölüm şu ana kadar gelişen sıkıntıları ne derece düzeltebilir, bilmiyorum. Ama en azından aynı yazarla ve aynı başrolle devam edecek maceraların olması, belki yapılan yanlışlardan dönülmesi için de bir umut ışığıdır?

Siz ne dersiniz sevgili geekler? Whittaker’ın performansı şimdiye kadar nasıldı, yeni sezon onayı neleri değiştirir? Gidişatın geneline bakarak bir değişim olmadığı için umutsuz mu olmalıyız; yoksa bu gelişmelerin ışığında sizler de benim gibi biraz rahatladınız mı?

 

Kaynak

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.