Geçtiğimiz hafta Shonen Jump dergisinde oldukça önemli bir bonus hikaye yayımlandı. Dragon Ball’ın mangakası Akira Toriyama, Dragon Ball Minus isimli hikayesi ile 2015’te Viz’den tankobon’u (ciltli) çıkacak olan 11 bölümlük Jaco The Galactic Patrolman mangası ile Dragon Ball’u bağlamış oldu. Ama asıl önemli olan bu hikayede Goku’nun annesini ilk defa görmemiz.

dragon ball

Geçtiğimiz aylarda Toriyama, Goku’nun annesi yani Bardock’un karısına ait ilk bilgileri Saikyo Jump dergisiyle yaptığı röportajda vermişti. Yeni çıkacak Dragon Ball Z filmi ile yakın zamanlı denk gelen bu röportajda da büyük bombayı patlatmış oldu. Son Goku’nun annesi Gine ve onu görebileceğimiz manganın Nisan ayında çıkacağı!

Serinin sona ermesinden neredeyse 18 sene sonra gelen bu haber oldukça etkili oldu tabii. Bu kadar sene ismini cismini bilmediğimiz Gine karakteri ortaya çıkıyor ve Goku’nun dünyaya gönderilişini görüyoruz.Gine’nin ismi ise Negi kelimesinden anagram ile oluşturulmuş, Negi’nin Türkçesi yeşil soğan 🙂

Bu özel hikayenin parçası olduğu Jaco the Galactic Patrolman ise Dragon Ball’dan 10 sene önce geçen dönemi kapsıyor, bu 11 bölümlük seride Dragon Ball’da hiç hiç görmediğimiz Bulma’nın ablası Tights da bulunuyor.

Tabii ki Bonus manganın her sayfasını burada paylaşamasam da merak edenler için Gine’nin bulunduğu birkaç bölümden bişicik olmaz diyorum.

gine3

gine2

Gelelim Saikyo Jump’daki röportaja. Tam metin Türkçe olarak aşağıda:

Bardock karakteri nasıl doğdu? (Ben “A Lonely Final Battle” isimli TV özel bölümünde doğdu diye biliyorum ama…) Ayrıca Bardock karakteri ile ne gibi bağlarınız var?

Evet, Bardock kesinlikle animeden doğdu. Fakat detaylarını, ne nasıl olmuştu hatırlamıyorum. Tasarımına yani çizimine gelirsek ise sanırım sadece bu öneriyi getiren anime çalışanlarına biraz editoryal destek verdim denebilir. Tam olarak o bölümde neler olmuştu kesin olarak hatırlamıyorum ama hatırladığım oldukça iyi yapıldığı idi. Ben de oradaki hikayeyi ana hikayeyede de kullandım.

Saiyan’lar genel olarak çok savaşçı bir ırk olarak gözüküyor fakat Bardock’un nasıl bir kişiliği var?

Tabii ki Bardock da bir Saiyan ve o da savaşmayı seviyor. Fakat acımasız ya da basit düşünen Saiyan’ların aksine Bardock serinkanlı bir şekilde karar verebiliyor ve bir derece insanlık gösterebiliyor. Özellikle Saiyan’larda çok nadir gördüğümüz “arkadaşlarını koruyan” biri olması düşük seviyedeki savaşçıların bir kısmı tarafından oldukça saygı görmesine ve sevilmesine sebep oluyor.

Peki Bardock’un karısı yani Goku’nun annesi nasıl biriydi?

Dış görünüşü gibi şeyleri gelecek ay Jaco the Galactic Patrolman bonus sayısında göreceksiniz. İsmi ise Gine, uzun zaman önce Bardock’un dört kişilik grubunda bir savaşçıydı.

Ne?! Bonus sayıda mı? Lütfen bize biraz daha detay verin!

Gine nazik bir kişiliğe sahip, pek de savaş için yaratılmamış biri o yüzden pek çok kez Bardock tarafından tehlikeden kurtarılıyor. O zamanlardan aralarında özel bir bağ gelişiyor. Normalde Saiyan’lar romantizm ya da evlilik gibi konulara çok önem vermez, Vegeta’nın kraliyet ailesi dışında da kan bağlarını çok önemsemezler. Aralarındaki bağ sebebiyle sadece üreme amaçlı bir araya gelen diğer Saiyan’lara göre oldukça nadir bulunan bir çift oluyor Bardock ve Gine.

Tesadüfen savaş için yaratılmamış Gine iş için Vegeta Gezegeni’nin et dağıtım merkezine gidiyor.

Lütfen bize Bardock ve ailesinden biraz daha bahsedin! Goku hatta Bardock’un kardeşleri var mıydı? (Raditz dışında…)

Bardock, Gine, Raditz ve Kakarrot dörtlüsü Bardock ailesini oluşturuyor fakat bu dörtlü hiçbir zaman bir arada değildi. Ayrıca düşünüyorum da Bardock’un kardeşleri olabilir fakat Bardock bile bunu tam olarak bilmiyordur zaten çok da umursadığını sanmıyorum. Saiyan’ların “aile” bağları pek yok.

Saiyan’ların uzun bir gençlik dönemine sahip olduğu yazılmıştı fakat ortalama ne kadar uzun ömürlüler?

Doğal yaşam süreleri insanlardan daha uzun fakat savaşçı bir ırk oldukları için çoğu savaşlarda ölüyor. Yaşam süreleri de öyle çok uzun değil.

Bardock’un dövüş gücü ne kadar yüksek? (Bardock bölümü) Freeza’ya yenilmeseydi ve gücü yükselmeye devam etseydi ne kadar güçlenebilirdi?

Dürüst olmak gerekirse oraya kadar düşünmedim ama Bardock düşük seviye bir savaşçı. Her ne kadar neredeyse bütün Saiyan savaşçıları düşük seviye olsa da 10 kadar orta seviye savaşçı var. Elit savaşçılara geldiğinizde ise sadece Kral Vegeta ve Prens Vegeta sayılabilir. Bardock, düşük seviye savaşçıların yükselebileceği en üst kademelere kadar geliyor fakat orta seviye bir savaşçı olamıyor.

Bu kademeler doğuştan gelen gizli olan savaş gücüne göre belirleniyor, tabii doğal olarak savaşçıların güçleri çok yükseldiğinde terfi etme şansları var.

Freeza’nın ırkı ne kadar büyük? Çok kuvvetli ve kalabalık bir ırk mı?

Freeza için mutasyona uğramış bir yaşam formu diyebiliriz. Kesin konuşmak gerekirse Freeza’nın babası anormal güçlü bir mutant. Babasından aldığı mutant özellikleri sebebiyle de oldukça güçlü olan Freeza var. Freeza’nın ırkı derken bile aslında sadece Freeza ve babasının bu kadar yüksek güce ve acımasızlığa sahip olduğunu söylemek gerek.

Saiyan’ların aile ve arkadaş bağlarının olmadığını düşündüğümüzde, ailesini ve karısını oldukça seven Vegeta Goku’dan daha garip (daha nazik) biri mi sayılıyor?

Gururu oldukça yaralanan ve Bulma’dan yardım gören Vegeta’nın acımasız kişiliği yavaş yavaş değişiyor. Üstelik şimdilerde bunu çok daha rahat söyleyebiliriz. Öbür taraftan Goku’da arkadaşlarına olan hisleri dışında, Gohan ya da Chi-Chi’ninki gibi aile ferdlerine yönelik bir duygu yok.

Acaba gelecekte Bardock’u tekrar görebilecek miyiz? Eğer mümkünse Vegeta’yı da…

Bardock’u çok seviyorsun değil mi Ooishi-san?

Ama malesef Bardock uzunca bir süredir ölü bu yüzden geçmişe dair olan öyküler dışında onu görme şansı olmayacak. Shenlong’un onu hayata geri döndürmesinin püf noktası da burada ama bu noktadan sonra savaş gücü çok yüksek olmadığı için mümkün olacağını sanmıyorum.

Vegeta’ya gelirsek. Bir başka anime filminin konuşması yapıldı, ben de ona başrolü vermeyi isterim ama tabii ki bu istekten başka bir şey değil, henüz kesin kararlara varmadım.

 

Author

Wu Wei: the Action of Non-Action / Eşikte Bir Kişi. Mimar, Animanga manyağı, Mütemadi öğrenci @mrvcy

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.