Epic Rap Battles of History üçüncü sezonunun kalan bölümlerine tam gaz devam ediyor. Geçen iki bölüm (Stephen Hawking vs. Edgar Allen Poe ve Superman vs. Goku) üst üste iki sağlam iş olarak karşımıza çıkmış, beklentilerimizi yükseltmişlerdi. Maşallah Nice Peter ve EpicLLOYD seriyi hiç bozmadılar, yine bomba gibi bir bölümle çıktılar karşımıza. Bu sefer ringin iki tarafında bilim uğruna farklı şekillerde hizmet vermiş iki efsane var; biri yer çekimini keşfeden ve Calculus’un babalarından Sir Isaac Newton; diğeri de Amerikan PBS kanalında çocuklar için yaptığı bilim programlarıyla tanınan Bill Nye.

Tabii bu bir Epic Rap Battle, yani illa ki arada konuk sanatçılar da olacak. Bu sefer Bill Nye’ın yardımına gelen kişi de şu sıralar Carl Sagan’ın efsanevi programı Cosmos’u devralmış, astrofizikçi Neil deGrasse Tyson. Peki kim bu adamlar? Isaac Newton’ı zaten tanıyorsunuzdur onu anlatmaya gerek yok. Bill Nye ise 1993-1998 arasında yaptığı Bill Nye the Science Guy programıyla pek çok genç bilim adamı ve kadınına ilham kaynağı olmuş; özellikle de çocuklara çok iyi hitap eden bir bilim insanı. Dikkatli The Big Bang Theory izleyicileri onu dizideki konuk oyunculuğundan da tanıyacaklardır, zira dizinin ana karakterlerinin hepsi, Bill Nye’a kendilerini bilime yönlendirdiği için Bill Nye’a hayranlardı. Ki söylemek gerek, bu karikatürize edilmiş bir durum değil, Nye’ın programı sırasında çocuk olan pek çok bilim insanı kariyer seçimlerini Nye’dan etkilenerek yaptıklarını söylüyorlar zaten.

Neil deGrasse Tyson ise internet dünyasının en popüler isimlerinden biri. Adına bir meme dahi bulunan Tyson, 1958 doğumlu bir astrofizikçi. Harvard’dan mezun olduktan sonra Master derecesini Teksas Üniversitesinde yapan, doktorasını ise Columbia’dan alan Tyson, iş hayatında da uzay ile çalışmaları sayesinde NASA ve ABD hükümeti tarafından yüksek onurlarla ödüllendirildi. Aynı Carl Sagan gibi Tyson da yaptığı ve konuk olduğu televizyon programlarıyla ünlendi. Şu sıralar da Hayden Planetarium’un başında; bu da rap battle sırasında telaffuz ediliyor zaten.

Ama asıl bombayı söylemedik; Isaac Newton’ı parodi şarkıların kralı Weird Al Yankovic, Neil deGrasse Tyson’ı ise Jurassic 5 grubunun eski üyesi Chali 2Na canlandırıyor. İkisi de role muhteşem uymuşlar. Özetle, bizce harika bir bölüm olmuş yani. Gururla aşağıya yerleştiriyor, beğeninize sunuyoruz. Buyurun!

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.