Dün gece evinde sessiz sakin oturan hiç kimse, Game of Thrones’un Twitter hesabından bir tweet atılmasını beklemiyordu. Fakat gecenin karanlık ve bir sürü olasılık ile dolu olduğunu hepimiz unutmuştuk. Bunu hatırlamak için Game of Thrones’un resmi hesabından atılan birkaç ateş emojisi bizi hem yanıp tutuşturmaya hem de kaosa sürüklemeye yetti. Targaryen ailesinin yükselişini konu alacak House of Dragon için masaya oturuldu ey geekler!

Game of Thrones’un, hayal kırıklığı olarak tanımlamamızın bile yetersiz olacağı finali ile beraber dünya üzerindeki milyonlarca insan büyük bir boşluğa düştü. Pazartesi günlerimize bambaşka bir bakış açısı getiren; mahallede, internette, iş yerinde, okulda, kısacası her yerde konuştuğumuz Game of Thrones kadar ünlü bir dizi gelmedi. Ne yalan söyleyeyim neredeyse bütün dünya ile aynı anda, tek bir eserin geeki olmak, binlerce insan ile beraber teori kasmak, inanılmaz bir duyguydu. Game of Thrones bitti ve o duygunun yerinde yeller esiyor şimdi. Fakat bu böyle sürecek değildi tabii ki.

Game of Thrones’un tam olarak üç yüz yıl öncesini konu alacak House of Dragon için heyecanlanmamız imkânsız. Tamam, biliyorum Game of Thrones çok kötü bitti ve bu, bizim diğer GoT yapımlarına da bakış açımızı değiştirdi fakat tamamıyla Targaryen ailesine odaklanacak, sonunda bizi Westeros’un iç savaşına götürecek bir hikâyeye nasıl kayıtsız kalabiliriz ki? Bu konuda tek çekincemiz ise House of Dragon dizisi, George R.R. Martin’in iki kitaplık bir seri olarak düşündüğü ve sadece ilk kitabını yazdığı Fire and Blood kitabından uyarlanacak. Bu da bize, dizinin tıpkı Game of Thrones gibi kitaplara sadık kalındığı sezonlarının mükemmel, kitapların önüne geçtiği sezonların ise korkunç derecede kötü olabileceğini hatırlatıyor. Ve bir miktar korkuyoruz ne yalan söyleyeyim.

Diziye ne kadar coştuğumuzu ve ne tür çekincelerimizin olduğunu söyledik, peki kadroda kimler var? Paddy Considine’in Viserys Targaryen rolünde göreceğimiz dizide, Matt Smith’i Prens Daemon Targaryen, Emma D’arcy’i Prenses Rhaenyra Targaryen, Steve Toussaint’ı Sea Snake, Eva Best’i Prenses Rhaenys Velaryon, Olivia Cooke’u Alicent Hightower, Rhy Ifans’ı Otto Hightower, Sonoya Mizuno’yu Mysria ve son olarak Fabien Frankel’i Sör Christian Cole olarak göreceğiz. Daha şimdiden isimleri sayarken yorulduğumuz dizinin, çok başındayız bu yüzden daha fazla isim göreceğiz. Ama şimdilik gördüklerimizden gayet memnunuz valla.

HBO için hazırlanan altı Game of Thrones yapımından biri olan House of Dragon, 2022 yılında beğenimize sunulacak. Şimdilik temkinli yaklaşmaya çalışıyoruz ama sanırım heyecanımıza yenik düşeceğiz. Sizin ne düşündüğünüzü ise çok merak ediyorum. Sizce Game of Thrones gibi mi olur yoksa daha iyi bir dizi izler miyiz? Ne dersiniz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.