Her geek bir gün sevdiği evrenin yıkılışını görecek; bu kaçınılmaz bir gerçek. Yüzüklerin Efendisi severler için Hobbit filmi, Star Wars hayranları için The Last Jedi, Harry Potter sevenler için Cursed Child ve son olarak Game of Thrones severler için sekizinci sezon…

Hepimiz sevdiğimiz bu evrenlerin yıkılışını izlerken farklı savunma mekanizmaları geliştiririz. Kimimiz kabullenmeyip yaşanmadı sayarız, kimimiz olabildiğince öfkemizi kusup sakinleşiriz, kimimiz daha önce haksızlık ettiğimizi düşündüğümüz eserlerden özür dileriz, kimimiz ise imza kampanyası başlatırız.

Hatırlarsanız The Last Jedi çıktıktan sonra hayranlar “The Last Jedi Külliyattan Kalksın” diye bir imza kampanyası başlatmıştı. Biz de haklı olarak önce bu olay ile dalga geçmiş sonra da birazcık ciddiye alıp “Külliyattan silinse ne olacak?” diye sormuştuk. Sonuçta The Last Jedi, Star Wars evrenine o kadar az şey katmıştı ki, silinse bile çok şey götürmeyecekti.

Bizim dalga geçtiğimiz bu olay hakkında Game of Thrones hayranları aynı şekilde düşünmemiş olacak ki “sekizinci sezon yeniden çekilsin” diye bir imza kampanyası başlattılar. Hem de bayağı da ciddiler ha. Şimdiden 340.000 kişinin imza attığı kampanya giderek daha büyük bir olay haline geliyor.

60333759_421845478647757_4919624436132347904_n

İmza kampanyasını başlatan Dylan D. adlı kullanıcının kampanyası hakkında “David Benioff and D.B. Weiss arkasına yaslanacakları bir kaynak materyal olmadan ne kadar kötü yazarlar olduğunu kanıtladılar. Bu sezon mantıklı bir final sezonunu hak ediyor” açıklamasında bulunuyor. Dylan başlattığı kampanya ile daha yetenekli yazarlar ile sekizinci sezonun yeniden çekilmesini umuyor.

Şimdi gelin hepimiz dürüst olalım Change.org’da başlatılan ve gerçekten bir şeyleri değiştiren tek kampanyanın “Geekyapar Kötü Çocuk’a gitsin” kampanyası olduğunu hepimiz biliyoruz. Game of Thrones’un son sezonunun bütçe kısıtlamaları dolayısıyla kurtları bile diziden çıkarttıklarını da biliyoruz. Bu yüzden bu imza kampanyasının başarıya ulaşacağını düşünmek birazcık saflık bana göre.

Daha önce de söylediğim bu bir savunma mekanizması. Son sezonun kendisinde yarattığı hayal kırıklığı ile öfkelenen hayranlar önce forum sitelerinde bu hayal kırıklıklarını anlattılar, daha sonra işi espriye vurup dalga geçtiler. İçlerinden bazıları için her ikisi de yetmemiş olacak ki şimdi de kolları sıvayıp gerçekten bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorlar. Ama ne yazık ki bu da pek başarılı olacağa benzemiyor.

Eğer içinizde bu değişiklik için imza atanınız varsa benden bir tavsiye; kabullenin. Game of Thrones’un son sezonu hepimiz için çok kötü bir anı olarak kalacak. Kendisi şimdiden Lost ve HIMYM gibi kötü biten dizilerin yanında yer aldı bile. Bunu değiştirmek için elimizden hiçbir şey gelmez maalesef…

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.