Televizyon tarihinde bir fenomen haline gelen Breaking Bad’in iki gece önce yayınlanan “Ozymandias” isimli bölümü, şüphesiz gelmiş geçmiş en iyi Breaking Bad bölümlerinden birisiydi. Peki ama Ozymandias’ta farkına varmadığınız şeyler olabilir mi?

Tabii baştan uyaralım, aşağısı spoiler kaynıyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOILER
SPOILER
SPOILER

 

5. En kötü anında herkes dizlerinin üzerine çöktü

Hank vurulduğunda Walt, Hank’in öldüğünü duyduğunda Marie, Holly kaçırıldığında ise Skylar dizlerinin üzerine çöküyor. Bütün bunlar bölüm boyunca bilinçli olarak yapılmış şeyler, farketmediyseniz uyandıralım.

4. Walt Jr. için her şey “Bullshit”

Sonunda her şey Flynn’e anlatıldığında, hiç beklemediğimiz bir tepki verdi. Ne olursa olsun babasının yanında olacağını düşündüğümüz küçük Walt, annesinin tarafına geçerek hem bizleri şaşırttı, hem de sahne başına düşen “Bullshit” kelimesi sayısının dibine vurdu.

FGghA1c

 

3. Walt’un beyaz donu geri döndü

Mr.White’ın yeşil üstü ve beyaz donu dizinin en ikonik karelerinde kullanıldı, kullanılmaya devam ediyor. Geçen gece yayınlanan bölümlerde ise onları yine görme şerefine nail olduk. Bir de Walt’un Jesse ile ilk pişirdikleri yeri neden seçtiği ile ilgili göndermeler vardı.

7ysoP3E

2.Walt’u Gus ile aynı kader mi bekliyor?

Gustavo Fring ve Walter White’ı karşılaştırmak çok zor ama düşünürseniz, Gus’ta eskiden Walt gibiymiş. Bu sahnenin bilinçli çekildiği konusunda çoğu izleyici hemfikir.

Jxu7kFt

 

1. Walt Skyler’ı bütün suçlardan korudu

Bölümün sonunda, Walt hiç karakterine uymayan bir şekilde Skyler’ı arayıp saydırıyor. Oldukça detaylı bir şekilde işlediği suçlarla Skyler’ın bir ilişkisi olmadığını, hepsini kendi yaptığını söyleyip, intikam alacağı konusunda imalarda bulunuyor. Bu sahneyi izlerken şüphesiz Walt’un kontrolünü kaybetiğini düşünenler olmuştur aranızda, tabii ki bu doğru değil.

Walt’un bu sahnede yaptığı her şey bilinçli. Skyler’a bunları söylerken arkada polislerin olduğunun farkında, bu itirafıyla eşinin adını temize çıkartmayı amaçlıyor. Aslında tek yaptığı kendini ailesi uğruna son bir kez feda etmek. Telefonu yok etmesi bile polis tarafından izlendiğinin farkında olduğunu gösteriyor.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tP5F8lJ5_p8?feature=player_embedded]

Author

If I ever woke up with a dead hooker in my hotel room, Matt would be the first person I'd call.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.