Yüzüklerin Efendisi deyince şimdilerde akıllara, geek dünyasındaki tartışmalar gelse de daha bundan birkaç ay önce tüm geeklerin “mükemmel” olduğu konusunda anlaşmaya vardığı nadir evrenlerden bir tanesiydi. Tüm geekleri tek bir bayrak altına toplayan, birleştirici bir evrendi. Fakat artık o da modern dünyanın tartışmalarından nasibini aldı ve geek camiası Yüzüklerin Efendisi konusunda da ayrışmayı başardı. Bize de eski güzel günlerin mazisi kaldı. Ah ah, nerede o eski yüzükler, öyle değil mi mirim… Hepsinin nerede olduğunu bilmiyoruz fakat Andy Serkis, bir tanesinin kendisinde olduğunu resmi olarak onayladı.

Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı The Lord of the Ring üçlemesi birçok açıdan unutulmaz bir filmdi. Filmde kullanılan efektler, oyunculuklar, replikler, savaşlar, manzaralar, kostümler kısacası hemen hemen her şeyiyle uzun yıllar boyunca konuşulmaya değer bir yapımdı. Çok uzun bir süredir hakkında konuşmaktan yılmayıp usanmadığımız üçleme hakkındaki kıyıda köşede kalmış ilginç bilgiler de dâhil olmak üzere her şeyi konuştuğumuzu düşünüyorduk. Fakat bu hafta Andy Serkis, bize yeni ve eğlenceli bir bilgi daha verdi.

Üçlemede seslendirdiği Gollum karakteriyle hepimizin kalbinde ayrı bir yere sahip olan Serkis, tam olarak canlandırdığı karakterin sahip olmak isteyeceği bir şeye; filmde kullanılan orijinal Tek Yüzük’e nam-ı diğer Isildur’un Felaketi’ne sahipmiş. Filmin çekimleri tamamlandıktan sonra hediye olarak kendisine gelen Tek Yüzük’ü anlatırken Andy Serkis, “Kıymetlimis bise geldi” demekten de kendini alamıyor ve bizi birazcık ürkütüyor.

Ya böyle şeyler hakkında ne hissediyorsunuz bilmiyorum ama ben çok seviyorum. Birbirinden ünlü oyunculardan oluşan Yüzük Kardeşliği üyelerinin hep birlikte “Fellowship” dövmesi yaptırması, yüzükle kafayı bozmuş bir karakteri seslendiren oyuncunun filmden sonra da Tek Yüzük’e sahip olması beni gerçekten çok mutlu ediyor. Gerçi eğer birkaç yıl sonra Andy Serkis’in saçları dökülmeye başlar, teni soluklaşır ve röportajlar sırasında boğazına bir şeyler takılmış gibi ses çıkarmaya başlarsa işte o zaman endişelenebilirim. Fakat henüz bunun için erken.

The Lord of the Rings setinden bir hatıra almak isteseniz siz neyi alırdınız sevgili geekler? Yorumlara bekliyorum mutlaka.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.