Geçtiğimiz hafta bu sayfalardan Harry Potter’ın reunion’una dair bir haberi, biraz burukluk biraz da nostaljiden gelen önlenemez mutlulukla paylaşmıştık. Bildiğiniz gibi Harry Potter filmleri yirminci yılını kutluyor ve birebir aynı vesileyle bu yılın başında gerçekleşen Friends reunion‘u gibi tüm kadronun bir araya geleceği, özel bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Bizler de çekilen ve kurgusu biten bu yapımı, ekranlarımız başında izleme şansına erişeceğiz.

Duyuruyla birlikte paylaşılan ve aralarında büyük topların cismen bulunmadığı birkaç oyuncuyu görebildiğimiz teaser‘dan sonra, buluşmadan resmi bir trailer da yayınlandı. Şöyle aşağıya bırakalım:

Açılışı Harry ile yaptığımız trailer‘dan anlaşıldığı kadarıyla King’s Cross istasyonu, Diagon Yolu, Hogwarts’ın ana salonu ve Gryffindor Ortak Salonu setlerini yeniden kurmuşlar ve çoğumuz için, şöyle bir bakış atınca dahi evimize dönmüş gibi hissettiğimiz bu mekânları tekrar görebilecek olmak mutluluk verici. Bir kısmımız ise neredeyse her ayrıntılarını ezberlediğimiz bu kurgusal mekânlarda karakterleri değil, oyuncuları konuşurken görünce biraz burukluk yaşayacak olabilir tabii. Bunun dışında trailer‘ın ilk kısımlarından itibaren oyuncuların geçmişi hatırlarken cevaplanması istenen soruların “patronus” ve “ridiculous” gibi büyülerin tariflerini içerdiğini zaten fark etmişsinizdir; nostalji dozumuzun ne derecede olduğunu buradan da anlayabiliriz.

Harry, Ron ve Hermione dışında katılacak tüm isimleri bir kez daha özetleyelim: Evanna Lynch (Luna), Robbie Coltrane (Hagrid),  Gary Oldman (Sirius), Mark Williams (Arthur Weasley), Matthew Lewis (Neville), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Tom Felton (Draco), Ralph Fiennes (Voldemort), Helena Bonham Carter (Bellatrix), James ve Oliver Phelps (Fred ve George), Bonnie Wright (Ginny) , Ian Hart (Quirrell), Alfred Enoch (Dean Thomas). Oyunculara yapımcı David Heyman ve yönetmenler Chris Columbus, Alfonso Cuaron, Mike Newel ve David Yates de eşlik edecek.

Trailer tamamlandığında en çok sevindiğim şey, sondaki listede Dobby’ye hayat veren Toby Jones‘un ismini görmek oldu ama diğer taraftan Michael Gambon‘dan herhangi bir haber olmamasına biraz üzüldüm. Belki yaşından ötürü mazur görmek gerekiyor belki de onu sürpriz olarak çıkartacaklardır. Daniel, Rupert ve Emma başta olmak üzere bazı oyuncuların hem gruplar hâlinde hem de ayrı ayrı çekimleri görünüyor; bazı oyuncuları ise tek başlarına görecek gibiyiz.

Hogwarts’a Dönüş herkesi aynı derecede tatmin edecek mi bilemiyorum ama öyle ya da böyle 1 Ocak 2022‘de pek çoğumuzun burun direği, bir şekilde sızlayacak gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.